Ukraiņu žurnālists izsmējis vietējos militārās tehnikas "jaunumus"

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Žurnālists Aleksandrs Dubinskis asi kritizēja Ukrainas armijas militārās tehnikas "jaunos" paraugus, kas tiks demonstrēti Ukrainas Neatkarības dienai veltītajā parādē.

RĪGA, 20. augusts — Sputnik. Ukrainas telekanāla "1+1" vadošais žurnālists Aleksandrs Dubinskis savā lapā Facebook asi kritizējis Ukrainas armijas militārās tehnikas "jaunos" paraugus, kas tiks demonstrēti Ukrainas Neatkarības dienai veltītajā parādē, vēsta RIA Novosti.

Dubinskis atzīmēja, ka nespēj saprast, kāpēc šāda tehnika tiek demonstrēta saviedrībai. Viņš norādīja, ka it kā jaunā pašgājēja artilērijas iekārta "Bogdana" nav pilnveidota, tanku T-64, kas piedalīsies parādē, ražošana pārtraukta jau 1987. gadā, bet tādi paraugi kā T-84 "Oplot" un T-84 "Jatagan" izgatavoti tikai vienā eksemplārā.

Ученики на торжественной линейке, посвященной Дню знаний, во Львове - Sputnik Latvija
Internetā izsmēja Ukrainas mācību grāmatu ģeogrāfijā

Žurnālists lauzīja galvu par to, ko tieši Ukraina plāno demonstrēt parādē un kur pazūd nauda no tā saucamās "kara nodevas", ko ukraiņi maksā jau vairāk nekā četrus gadus. Dubinskis uzsvēra, ka tādā gadījumā parādē vajadzīgs tikai ar aizsardzības nozari cieši saistītā Augstākās radas deputāta Sergeja Pašinska automašīnu Bentley Bentayga.

"Tas būs Ukrainas kara rūpniecības tehnoloģiskākais sasniegums pēdējo gadu laikā," – ironiski piezīmēja žurnālists.

Jāpiebilst, ka Kijevā rit Neatkarības dienai veltītās militārās parādes mēģinājumi. Internetā publicēts video ieraksts, kurā iemūžināts incidents Kijevā – zenītraķešu komplekss "Buk" ietriecies biznesa centra ēkā. Video incidentu publicēja žurnālists Vsevolods Fiļimoņenko. Aculiecinieku uzņemtajos kadros redzams, kā militārās tehnikas kolonna pagriežas uz kādu pilsētas ielu. Taču zenītiekārta manevra gaitā novirzās no maršruta un ietriecas ofisa ēkā. Tikai brīnumainā kārtā ZRK nav uzbraucis aculieciniekiem, un cietušo incidentā nav.

Pagaidām nav zināms, kāda iemesla dēļ incidents noticis.

Ukrainas 26. neatkarības gadadienai veltītā parāde notiks Kijevā 2018. gada 24. augustā. Daudzi eksperti kritizē šo pasākumu, jo tajā tiks demonstrēti vēl no padomju laikiem valstī palikušie bruņojuma paraugi.

Ziņu lente
0