Ukrainas parlaments komentējis ASV apsūdzības nodevībā

© Sputnik / StringerФлаг Украины на здании Верховной рады в Киеве
Флаг Украины на здании Верховной рады в Киеве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ne ķīniešiem ļauj pārdot, ne paši pērk: Augstākās radas deputāts ir sašutis par ASV viedokli jautājumā par Ukrainas un Ķīnas darījumu aviācijas dzinēju piegādēm.

RĪGA, 20. augusts — Sputnik. Ukrainas Radikālās partijas līderis, parlamenta deputāts Oļegs Ļaško paziņoja, ka ASV ir jāpērk Ukrainā ražotie lidmašīnu dzinēji, ja Vašingtonai nepatīk to pārdošana Ķīnai. Aizvadītajā nedēļā avīze Washington Times, atsaucoties uz Ķīnas izdevuma China Daily rīcībā esošajiem datiem, paziņoja, ka Ukrainas uzņēmums "Motor Sič" 2016. gadā piegādāja Ķīnai 20 dzinējus mācību kaujas lidmašīnām JL-10. kontrakts 380 miljonu dolāru vērtībā paredz 250 aviācijas dzinēju piegādi.

Aktīvistu pikets pie Ukrainas prezidenta administrācijas ēkas - Sputnik Latvija
Viedoklis
Dzīve kredītā: SVF tuvina Ukrainu bankrotam

ASV Senāta Starptautisko attiecību komitejas bijušais padomnieks Viljams Triplets avīzei Washington Times norādīja, ka "ukraiņi ņem amerikāņu nodokļu maksātāju naudu un vienlaikus izdara naža dūrienu mugurā ASV Jūras kara spēkiem".

Iepriekš Pentagons publicēja pārskatu par Ķīnas bruņotajiem spēkiem, kurā pauda aizdomas: Ķīna apmāca savus bruņotos spēkus uzbrukt ASV un sabiedrotajiem.

"Amerikāņi kritizē mūs par "Motor Sič" aviācijas dzinēju pārdošanu Ķīnas iznīcinātājiem. Taču, ja amerikāņi nevēlas, lai mēs pārdotu ķīniešiem, lai paši pērk mūsu aviācijas dzinējus! Bet mums aizliedz pārdot ķīniešiem un paši nepērk, rezultātā "Motor Sič" ir viena alternatīva – uzņēmuma bankrots un tūkstošiem augsti kvalificētu ukraiņu bez darba," – Ļaško paziņoja Facebook.

Iepriekš "Motor Sič" pārstāvji Washington Post publikācijā saskatīja "Krievijas pēdas" – viņi atzīmēja, ka gadījumā, ka tiks lauzts līgums ar Ķīnu, līdzīgas iekārtas Pekina iegādāsies Krievijā.

Ziņu lente
0