Pārnakšņo kabīnē: tālbraucēji organizējuši neparastu akciju Palangā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas Autopārvadātāju asociācija vēlas saņemt atļauju tālo reisu vadītājiem nakšņot kravas automašīnu kabīnēs – atpūtnieki Palangā apstiprināja, ka vietas pietiek un gulēšana ir ērta.

RĪGA, 20. augusts— Sputnik. Lietuvas Autopārvadātāju asociācija organizējusi akciju kūrortpilsētas Palandas kempingā – vietējie atpūtnieki var pavadīt nakti kravas automašīnu kabīnē, vēsta Sputnik Lietuva.

Tādējādi pārvadātāji pūlas piesaistīt uzmanību būtiskai problēmai. Vairāk nekā pirms desmit gadiem Eiropas Parlaments aizliedza autovadītājiem pēc 45 stundas ilgas darba nedēļas atpūsties kravas automašīnas kabīnē. Francijā, Beļģijā, Vācijā, Nīderlandē, Lielbritānijā un Šveicē par to draud milzīgs sods.

"Mēs vēlamies piesaistīt uzmanību šai problēmai. Sods ir liels, no 500 eiro un līdz 30 tūkstošiem eiro par sistemātiski nakšņošanu," – teica Autopārvadātāju asociācijas pārstāvis Andris Petraitis.

Baidoties no soda naudām, pārvadātāji ir spiesti nakšņot viesnīcās, taču krava, par kuras drošību viņi atbild, bieži vien paliek nepieskatīta.

"Ja neaizsargātā stāvvietā notiek zādzība, apdrošināšanas kompānija bieži atsakās izmaksāt apdrošināšanu, jo kravas automašīna bija pamesta neaizsargāta. Patiesībā ir ļoti maz viesnīcu ar autostāvvietām," – atzīmēja Petraitis.

Александр Навроцкий - Sputnik Latvija
Latvijas tālbraucējs atrasts Zviedrijā ar pārsistu galvu

Pārvadātāji atgādināja, ka mūsdienu transporta līdzekļi ir piemēroti ne tikai labai atpūtai, bet arī ēdiena pagatavošanai. Kravas automašīnu tirdzniecības uzņēmuma pārstāvis Židrūns Rimkus atzīmēja, ka kabīnē iekārtotas divas guļvietas, ko iespējams pārvērst par gultu vai piederumu kasti. Atpūtnieki Palangā apstiprināja, ka kabīne ir pietiekami plaša un gulēt tajā ir ērti.

Pārvadātāji cer, ka šādi pasākumi dāvās iespēju tālo reisu vadītājiem saņemt atļauju nakšņošanai kravas automašīnu kabīnēs.

Ziņu lente
0