Viedoklis

Amerikāņu sankcijs un krievu nošķaudijs. Ķīmisks feļetons

© © Иллюстрация РИА Новости . Виталий ПодвицкийАмериканский санкций и российский болтий. Химический фельетон
Американский санкций и российский болтий. Химический фельетон - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pasauli nopietni satraukusi jaunu sankcija (Sa) atradņu atklāšana ASV. Speciālisti apgalvo, ka ar izpētītajām atradnēm tikai Kolumbijas apgabalā, Vašingtonas apkaimē vien Savienotajām Valstīm varētu pietikt vismaz desmit gadus ilgai ieviešanai.

Sankcija ieguve ASV nekavējoties noregulēta valsts līmenī, portālā RIA Novosti vēsta Igors Romanovičs.

Tehnoloģiju būtība ir sekojoša. Vispirms amerikāņu mediji taisa urbumu un urbjas, līdz sasniedz dibenu. Pēc tam FIB un CIP speciālisti augsta spiediena apstākļos iesūknē urbumā maisījumu: no sociālajiem tīkliem, CNN virsrakstiem un senatora Makeina zemapziņas dzīlēm smeltus absolūti slepenus datus. Pēc tam dati uzspridzina slāni, un tīrais sankcijs pa kolektoriem plūst uz ASV Kongresu, kur to sašķiro, pēc tam – uz Valsts departamentu, kas to piegādā gala patērētājiem ar pēcmaksu.

Sankcijs jau sen tiek plaši izmantots ASV politiskajā rūpniecībā kā efektīvs līdzeklis cīņā pret konkurentiem un to uzvedības uzlabošanas līdzeklis.

Флаг ООН - Sputnik Latvija
ANO atzina, ka sankcijas pret Krieviju visstiprāk iezāģēja ES

Sankcija patērētāju saraksts pastāvīgi mainās atbilstoši no Savienoto Valstu politiskā un ekonomiskā stāvokļa, taču tajā ir arī nemainīgi klienti. Piemēram, Krievija, kura jau vairāk nekā gadsimtu ir uzticams un solīds amerikāņu sankcija importētājs.

Pēc Valsts departamenta domām, par piegādāto sankciju Krievijai ir jāmaksā ļoti augsta cena, taču tā nekad nemaksā, jo jau labu laiku iegūst nošķaudiju (Nd), smago metālu ar raksturīgu struktūru. Visā pasaulē tā atradnes izpētītas tikai Krievijā.

Nošķaudijs ir unikāls metāls: ja ar to pārklāt sankciju, sankcija īpašības kardināli mainās. Sankcijs nekavējoties sāk izdalīt neizskaidrojamu enerģiju, kas noved pie rūpniecības un ekonomikas izaugsmes. Interesants fakts: jo vairāk sankcija, jo lielāka izaugsme.

Britu zinātnieki jau simt gadus mēģina izskaidrot šo fenomenu.

Nošķaudija pārsteidzošo iedarbību uz sankciju pirmie atklāja boļševiki pagājušā gadsimta 20. gadu sākumā, un kopš tā laika Krievija to izmanto gandrīz nepārtraukti. Piemēram, 2014. gadā sankcija piegādes ļāva Krievijai ieņemt vietu starp vispasaules līderiem lauksaimniecības jomā, un vienošanās par lielas sankcija partijas importu šogad varētu novest pie tā, ka pēc dažiem gadiem japāņi pirks Krievijā elektroniku un mikroshēmas.

Bundestāgs - Sputnik Latvija
Vācijas ekonomikā zaudēti vairāk nekā 60 tūkstoši darba vietu sankciju dēļ

"Protestējam pret kārtīga un daudzveidīga sankcija piegādes pārtraukumiem!" – ar šādu lozungu demonstrācijās iziet lauksaimnieki Krievijā.

Viņi ļoti labi atceras, kā pagājušā gadsimta 90. gados Krievijā gadījās amerikāņu dzīvinošā sankcija piegāžu traucējumi, un pie kādām sekām tas teju nenoveda.

Mūsu uzdevums ir nekad, nekādos apstākļos to nepieļaut. Ja – nedod, Dievs! – Valsts departamentam atkal ienāks prātā ar mums draudzēties, vajag kārtīgi paskatīties uz visām pusēm un padomāt, kur esam pieļāvuši kļūdu? Ko esam aizvainojuši, ar ko apgājušies netaisnīgi, kas tagad sēž un raud mūsu vainas dēļ? Nāksies steigšus laboties.

Nu, bet ja arī tas nelīdzēs, un CNN tomēr rakstīs, ka mēs esam malači, vajadzēs ņemt atpakaļ Aļasku.

Tad viņi noteikti sāks atkal piegādāt mums mūsu iemīļoto sankciju.

Ziņu lente
0