Ierēdne ASV sodīta par joku ar Putina portretu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kapitolija darbiniece palīdzējusi prankeriem iekļūt administratīvajā ēkā un piekārt Krievijas prezidenta portretu Trampa portreta vietā.

RĪGA, 20. augusts – Sputnik. Kolorado štata politiķa, demokrātu partijas pārstāvja padomniece Keitija Mārča saņēmusi administratīvu sodu par piedalīšanos jokā – Krievijas prezidenta Vladimira Putina portreta piekāršanu Kapitolijā, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz izdevumu Denver Post.

Kolorado štata Kapitolijā vietā, kur bija jāatrodas tagadējā prezidenta Donalda Trampa portretam, parādījies Putina attēls.

Joka ieceri izvirzījusi politiskā organizācija ProgressNow, kuras pārstāvji esot vēlējušies piesaistīt uzmanību Trampa "sakariem" ar Krieviju un izsmiet Kolorado republikāņu partijas pārstāvjus.

Mārča palīdzējusi jokdariem un ievedusi viņus Kapitolija ēkā, lai arī viņai uz to nebija tiesību. Politiķa padomniecei nāksies publiski atvainoties.

Визит президента РФ В.Путина во Францию - Sputnik Latvija
Kolorado Kapitolijā Trampa portretu aizvietoja ar Putina fotogrāfiju

Pēc Donalda Trampa uzvaras vēlēšanās virkne politiķu klāstīja, ka balsošanas rezultātus esot ietekmējusi Krievijas valdība Pārstāvju palātas un ASV Senāta Izlūkošanas komitejas, kā arī neatkarīgais speciālais prokurors Roberts Millers sāka izmeklēšanu, taču neviens no viņiem līdz šim nav uzrādījis nekādus pierādījumus, kuri apliecinātu Maskavas saikni ar Trampa uzvaru.

Kremlis vairākkārt ir noraidījis apsūdzības mēģinājumos ietekmēt vēlēšanas. Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs norādīja, ka tās ir "absolūti nepamatotas".

Ziņu lente
0