Ukraiņiem skaidro, kādu labumu dod atteikšanās no karstā ūdens mājokļos

CC BY 2.0 / Eelke / TapВода из крана, архивное фото
Вода из крана, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No 10. jūnija Ukrainā stājušies spēkā likuma "Par komunālajiem pakalpojumiem" grozījumi, kā rezultātā prognozēta kārtējā komunālo pakalpojumu maksas celšanās.

RĪGA, 19. augusts — Sputnik. Ukrainai ir jāatsakās no centralizētas karstā ūdens padeves iedzīvotājiem, pavēstījusi Valsts Energoefektivitātes un enerģijas ekonomijas aģentūras kolēģijas locekle Marija Jakovļeva, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz izdevumu "Obozrevatel".

Ierēdne, komentējot Ukrainas vicepremjera Genādija Zubko atbilstošo paziņojumu, apgalvoja, ka tamlīdzīga reforma bija jāievieš jau pirms 20 gadiem. Viņa skaidroja, ka Eiropas pilsētās nav nekādas karstā ūdens centralizētas padeves sistēmas, tās vietā ir "zonu sistēma".

"Neviens nesildīs ielas, lai cilvēki par to maksātu," – viņa klāstīja.

Jautāta par iespējamiem riskiem tamlīdzīgas reformas īstenošanas rezultātā, ierēdne piezīmēja, ka tik "ģeniālas" idejas varot ciest neveiksmi tikai neprofesionālas izpildes dēļ.

Ūdensvada krāns - Sputnik Latvija
Ukrainai draud ūdens apgādes kolapss

No 10. jūnija Ukrainā stājušies spēkā likuma "Par komunālajiem pakalpojumiem" grozījumi, kā rezultātā prognozēta kārtējā komunālo pakalpojumu maksas celšanās. Jaunais nolikums paredz atkal ieviest soda naudu par maksājumu kavējumu, tiek ieviesta abonenta maksa par auksto un karsto ūdeni, būtiski paplašinātas pakalpojumu piegādātāju pilnvaras.

Eksperti vērtē, ka jaunievedumu dēļ komunālo maksājumu tarifi augs par 20-30%. pēdējo gadu laikā komunālo maksājumu cenas Ukrainā jau augušas trīskārt, kas būtiski kaitējis iedzīvotāju finansiālajam stāvoklim – tagad viņi spiesti tērēt atbilstošo rēķinu apmaksai līdz 50% savu ienākumu.

Ziņu lente
0