Angela Merkele apspriedīs bēgļu problēmu ar Vladimiru Putinu

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasKrievijas prezidents Vladimirs Putins un Vācijas kanclere Angela Merkele
Krievijas prezidents Vladimirs Putins un Vācijas kanclere Angela Merkele - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācu analītiķi uzskata, ka kanclere Angela Merkele varētu ierosināt Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam Vācijas iesaistīšanos programmā ar mērķi atgriezt dzimtenē bēgļus no Sīrijas.

RĪGA, 18. augusts — Sputnik. Krievijas prezidenta Vladimira Putina un Vācijas kancleres Angelas Merkeles tikšanās galvenais mērķis, iespējams ir vāciešu nodoms piedalīties programmā, kuras mērķis ir bēgļu atgriešanās Sīrijā. Par to runā virkne politisko komentētāju Eiropā, turklāt atzīmē Berlīnes nodomu uzvērt savu līdera pozīciju ES, portālā Sputnik Igaunija stāsta Aleksejs Toms.

Krievijas prezidenta vizīte Vācijā notiks šodien, 18. augustā. Viņa tikšanos ar Merkeli komentētāji uzskata par jaunu pavērsiena punktu ES attiecībās ar Maskavu, lai arī abas puses noliedz jebkādu īpašu šī notikuma nozīmi. Vācieši ir pārliecināti, ka Krievijas politikas kritiķei Merkelei ir pamats organizēt abu līderu divpusēju tikšanos. Daudzi uzskata, ka viens no tās galvenajiem iemesliem ir kara beigas Sīrijā un iespēja bēgļiem atgriezties mājās.

Мигранты с Ближнего Востока в Стамбуле - Sputnik Latvija
Politika
Vācija sāk nosūtīt bēgļus atpakaļ uz ES valstīm

Agrāk ASV faktiski atteicās izskatīt iespēju piedalīties programmā, kuras mērķis ir bēgļu atgriešanās dzimtajās mājās teritorijās, ko Sīrijas valdības spēki atbrīvojuši no ISIS (Krievijā, ES un ASV aizliegts teroristisks grupējums — red.) un karojošās opozīcijas. Vienlaikus Vācija kara gados izmitinājusi pie sevis aptuveni miljonu imigrantu, kuru vidū lielākā daļa tiek uzskatīta par sīriešiem.

Spriežot pēc visa, Merkele spiesta piekāpties spiedienam no koalīcijas un opozīcijas puses — sabiedrotie kritizē valsts "atvērto durvju" politiku.

Vācija apstiprina Eiropas līdera lomu

Kanclerei ir jāparāda vāciešiem, ka "ciemiņi" atgriežas mājās, tātad Berlīnei dāvā priekšrocības kara beigas Sīrijā, kur Bašara Asada spēki ar Krievijas aviācijas un militāro speciālistu atbalstu pieveic teroristiskos grupējumus.

Vācija meklē politisko risinājumu Sīrijas jautājumā, kas ļautu samazināt bēgļu skaitu.

"Taču mēs vēl joprojām esam no tā tāli," — nesen paziņoja kancleres preses dienesta vadītājs Stefans Zīberts, kura teikto citēja portāls Bloomberg.

Turklāt Merkele ir spiesta rēķināties arī ar spiedienu no vācu uzņēmēju puses, kuri vēlētos uzlabot attiecības ar Maksavu.

"Merkele saprot, ka pienācis laiks meklēt iespējas kopā ar Krieviju, — uzskata vācu politologs Aleksandrs Rars. — Ja ir iespēja spert soli uz priekšu Sīrijas jautājumā, enerģētikas jomā vai Ukrainas problēmās, tas būtu labi Vācijai kā Eiropas līderei."    

Ziņu lente
0