Karavīri nav atraduši Igaunijā nokritušo raķeti

© Sputnik / Алексей Куденко / Pāriet pie mediju bankasIznīcinātājs Eurofighter Typhoon
Iznīcinātājs Eurofighter Typhoon - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pazaudētās raķetes meklējumi tika pārtraukti piektdien, 17. augustā.

RĪGA, 18. augusts — Sputnik. Igaunijas Aizsardzības spēku rīcībā joprojām nav nekādas informācijas par to, kas noticis ar Spānijas GKS iznīcinātāja nejauši palaisto raķeti, piektdien paziņoja valsts Gaisa kara spēku komandieris Rijvo Valge, vēsta Sputnik Baltkrievija.

7. augustā Igaunijas dienvidu daļā iznīcinātājs Eurofighter Typhoon nejauši palaida "gaiss-gaiss" tipa raķeti AMRAAM. Domājams, tā nolidojusi aptuveni 80 kilometrus un nokritusi purvainā mežā Endla rezervāta rajonā. Pie tam vietu, kur tā nokritusi, karavīriem atrast nav izdevies, tāpat kā konstatēt raķetes fragmentus. Meklējumu operācija tika pārtraukta piektdien, 17. augustā.

Военные учения - Sputnik Latvija
Igaunijas karavīri meklējumu zonā nav atraduši pazaudēto raķeti

"Raķete varēja uzsprāgt gaisā, tāpat tā varēja nokļūt zem zemes un uzsprāgt tur," — preses konferencē Tallinā pastāstīja Valge.

Pie tam pulkvedis pieļāva, ka AMRAAM varēja nokrist un neuzsprāgt.

Igaunijas Aizsardzības spēku štāba priekšnieks Martins Herems informēja, ka teritorija, kurā varējusi nokrist raķete, ir visai liela, un Aizsardzības ministrijas rīcībā nav pietiekamu resursu, lai to rūpīgi pārmeklētu.

Bruņotie spēki atkārtoti brīdināja vietējos iedzīvotājus par to, ka, atrodot lādiņu vai tā elementus, nekavējoties jāizsauc glābēji un policija. 

AMRAAM — vidēja darbības rādiusa "gaiss-gaiss" klases raķete, kas ražota ASV. Tai ir pašlikvidācijas režīms. Raķete ir 3,7 metrus gara, tās diametrs — 18 centimetri, svars — aptuveni 152 kilogrami.    

Ziņu lente
0