Hants apgalvo, ka Lielbritānijai ir vajadzīgi latviešu ārsti un medmāsas

CC0 / pxhere / Ārsts
Ārsts - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijas un Latvijas ĀM vadītāji Džeremijs Hants un Edgars Rinkēvičs apsprieda abu valstu attiecības pēc Brexit.

RĪGA, 16. augusts — Sputnik. Lielbritānijas ārlietu ministrs Džeremijs Hants trešdien, 15. augustā, tikās ar savu latviešu kolēģi Edgaru Rinkēviču, par pārrunu galveno tematu kļuva gaidāmā Apvienotās Karalistes izstāšanās no ES, vēsta Press.lv.

Ārpolitikas iestāžu vadītāju domas sakrita par Lielbritānijas un ES vienošanās nepieciešamību, savukārt tā sasniegšanas iespējas Rinkēvičs novērtēja ar 50 pret 50. viņš pauda pārliecību, ka pusēm jānonāk pie kompromisa jautājumos, kas skar Latvijas un citu ES valstu pilsoņu dzīvi Lielbritānijā un britu pilsoņu dzīvi ES, kā arī sadarbošanās ekonomikas, drošības un aizsardzības jautājumos. Latvija ir gatava pie tā strādāt, ievērojot ES vienbalsīguma principus, piebilda Rinkēvičs.

​Arī Hants neslēpa raizes par to, ka vienošanās starp Londonu un Briseli varētu netikt panākta, taču atzīmēja, ka arvien vairāk valstu atzīst, ka tā būtu lielākā kļūda. Pēc viņa sacītā, Lielbritānijas izstāšanās no ES bez vienošanās noslēgšanas radītu vien īslaicīgu ietekmi Apvienotās Karalistes ekonomikā. Ministram vairāk rūp situācijas ģeopolitiskā ietekme, ja vienošanās netiks panākta.

Vīrietis ar čemodānu - Sputnik Latvija
Business Insider: latvieši bēg no Lielbritānijas

Komentējot latviešu ieguldījumu Lielbritānijas ekonomikā, Hants atzīmēja, ka ļoti daudz Baltijas valsts pilsoņu strādā veselības aprūpes nozarē, tostarp, medmāsas un ārsti. Lielbritānija vēlētos, lai viņi paliek valstī arī pēc Brexit, uzsvēra ministrs.

Kopumā Apvienotajā Karalistē dzīvo apmēram 100 tūkstoši latviešu.

Lielbritānija izstāsies no ES 2019. gada 29. martā. Pārrunas par Lielbritānijas izstāšanās nosacījumiem no ES ilgst kopš pērnā gada vasaras un pagaidām nav vainagojušās ar ievērojamu progresu. Pēdējā laikā britu medijos parādījušies uzskati par to, ka par pārrunu rezultātu varētu kļūt jebkādas vienošanās neesamība.    

Ziņu lente
0