Latvijas Robežsardze sūdzas par 200 darbinieku trūkumu

© Sputnik / Sergey MelkonovLatvijas Valsts Robežsardze
Latvijas Valsts Robežsardze - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dienesta vadītājs Normunds Garbars norādīja, ka šogad uz Latvijas robežas aizturēti jau 127 cilvēki – vairāk, nekā visa pērnā gada laikā.

RĪGA, 16. augusts — Sputnik. Latvijas Valsts Robežsardzei trūkst vairāk nekā 200 darbinieku, paziņoja telekanāla LNT raidījuma 900 sekundes ēterā dienesta priekšnieks Normunds Garbars.

2013. gadā Robežsardze lūdza 263 papildus darbiniekus, savukārt pērn saņēma vien 30 jaunas štata vietas. Tādējādi nākamo trīs gadu laikā Robežsardze vēlas saņemt vēl 233 robežsargus.

Žogs - Sputnik Latvija
Latvijas un Baltkrievijas robežai tiks iztērēti gandrīz 30 miljoni eiro

Robežsardzes tehniskais nodrošinājums šobrīd atrodas minimāli nepieciešamajā līmenī. Garbars nosauca šodienas prioritāti: valsts robežas savešanu kārtībā. Viņš precizēja, ka uz Krievijas robežas jau tiek īstenoti darbi, ar Baltkrieviju noslēgts līgums par robežas sakārtošanu.

Garbars norādīja, ka šogad uz Latvijas robežas jau aizturēti 127 cilvēki — vairāk, nekā visa pērnā gada laikā, kad tika aizturēti 120 pārkāpēji.

Visbiežāk robežsargi aiztur vjetnamiešus, taču šogad ļoti daudz bijis arī trešo valstu pilsoņu, kuri centušies iekļūt Latvijā pēc līdzjutēja pases pēc Krievijā notikušā pasaules čempionāta futbolā. Ar analoģisku problēmu saskarās arī Lietuva un Igaunija, beigās sacīja Valsts Robežsardzes vadītājs.    

Ziņu lente
0