Daudzbērnu ģimenēm piešķīra jaunus braukšanas atvieglojumus

© Sputnik / Валерий Мельников / Pāriet pie mediju bankasBērni
Bērni - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uzrādot atvieglojumu karti "3+ Ģimenes karte" daudzbērnu vecāki varēs saņemt braukšanas atlaidi 50%, savukārt viņu bērni – 90% apmērā.

RĪGA, 15. augusts — Sputnik. Daudzbērnu ģimenes tagad varēs iegādāties braukšanas biļetes autobusos par puscenu, savukārt bērni un studenti no šādām ģimenēm — ar 90% atlaidi, vēsta Ministru Kabineta mājaslapa.

Atvieglojumi stāsies spēkā no 1. septembra. Uzrādot atvieglojumu karti "3+ Ģimenes karte" un personu apliecinošu dokumentu, daudzbērnu ģimenes locekļi varēs saņemt atlaidi braukšanai reģionālajā sabiedriskajā transportā.

Bērns - Sputnik Latvija
Latvijai nepieciešama piena banka: ik gadu tūkstotis bērnu piedzimst priekšlaicīgi

Turklāt tiesības 90% atlaides saņemšanas saglabāsies ar tiem ģimenes locekļiem, kuri nav sasnieguši 24 gadu vecumu, kuri vēl mācās skolā vai dienas nodaļā profesionālās, speciālās vai augstākās izglītības iestādē. Izņemot karti un personu apliecinošo dokumentu viņiem būs jāuzrāda skolēna vai studenta apliecība. Valsts svētkos 4. maijā, 11. un 18. novembrī daudzbērnu ģimeņu locekļi varēs braukt reģionālajā sabiedriskajā transportā bezmaksas.

Līdz šim daudzbērnu ģimenēm tika sniegtas tiesības braukt starppilsētu un reģionālajos autobusos ar 25% atlaidi.

Daudzbērnu ģimeņu atbalsta programmas ietvaros uz šo dienu izsniegtas 26 421 vecāku un 12 458 bērnu atvieglojumu kartes.    

Ziņu lente
0