Bundestāgā pastāstīja par ASV bailēm Krievijas un Vācijas apvienošanās gadījumā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācijas Federālās sanāksmes deputāte pastāstīja, ka ES jāattīsta labas attiecības ar Maskavu, jo ASV politika ir pretrunā ar Eiropas interesēm.

RĪGA, 13. augusts – Sputnik. Bundestāga deputāte Sāra Vagenknehta paziņoja, ka ASV baidās no Krievijas resursu un Vācijas tehnoloģiju apvienošanās, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz avīzi Frankfurter Allgemeine.

Сергей Шойгу - Sputnik Latvija
Politika
Krievijas aizsardzības ministrs iesaka Vācijai atteikties no "spēka valodas"

Intervijā izdevumam deputāte pastāstīja, ka ASV rūp pašām savas intereses, savukārt līdz ar Trampa nākšanu pie varas politika kļuvusi agresīva. Pēc politiķes sacītā, Savienoto Valstu intereses ir pretrunā ar Eiropas interesēm daudzos jautājumos.

"Ar saviem kariem par resursiem Savienotās Valstis destabilizējušas Tuvos Austrumus un turpina to darīt Irānā. Taču pirmā par to savu cenu maksā Eiropa. Mums nav jāpakļaujas politikai, kas ir pretrunā ar mūsu interesēm," — pateica deputāte.

Pēc Vagenknehtas domām, Eiropas Savienībai ir jāattīsta labas attiecības ar Maskavu.

"Savienotās Valstis vienmēr baidījās no Krievijas resursu un Vācijas tehnoloģiju apvienošanās – un pareizi dara," — noslēgumā pateica Vagenknehta.

Krievijas un Rietumu attiecības pasliktinājās Krimā un Ukrainā izveidojušās situācijas dēļ. 2014. gada jūlijā Eiropas Savienība un ASV ieviesa ierobežojošus pasākumus pret veselām Krievijas ekonomikas nozarēm. Rezultātā Krievija ierobežoja pārtikas produktu importu no valstīm, kas iniciējušas pret to vērstās sankcijas.

Ziņu lente
0