Politika

Krievijas aizsardzības ministrs iesaka Vācijai atteikties no "spēka valodas"

© Sputnik / Алексей Дружинин / Pāriet pie mediju bankasСергей Шойгу
Сергей Шойгу - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu ieteicis vāciešiem apjautāties vectētiņiem, kā tas ir – sarunāties ar Krieviju no spēka pozīcijas.

RĪGA, 12. augusts — Sputnik. Krievija necietīs sarunas no spēka pozīcijas, intervijā telekanālam "Rossija 24" paziņoja Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu, vēsta RIA Novosti.

Šādi viņš komentēja Vācijas aizsardzības ministres Urzulas fon der Laienas paziņojumu – viņa šī gada pavasarī pauda viedokli, ka attiecībās ar Krieviju nepieciešams ievērot stingrāku kursu.

Sergejs Šoigu ieteica vācu kolēģei atsaukt atmiņā vēsturi.

"Pēc visa, ko Vācija izdarījusi mūsu valstī, man šķiet, tur vēl gadus divsimt nevajadzētu runāt par šo tēmu, nevajadzētu uzstāties," – teica armijas ģenerālis.

Ministrs atgādināja arī to, pie kādām sekām noveduši tamlīdzīgi paziņojumi.

"Pavaicājiet saviem vectētiņiem, kā tas ir – runāt ar Krieviju no spēka pozīcijas. Droši vien viņi varēs pastāstīt," – uzsvēra Sergejs Šoigu.

Канцлер ФРГ Ангела Меркель выступает на 53-й Мюнхенской конференции по безопасности - Sputnik Latvija
"Politiski izsīkusi": Vācijā rosina ierobežot kanclera pilnvaru termiņu

Tomēr aizsardzības ministrs intervijā atgādināja, ka Krievija joprojām ir atvērta jebkādiem kontaktiem un līdztiesīgai sadarbībai.

Pēdējā laikā vairākas Eiropas valstis aicinājušas veidot dialogu ar Krieviju no "spēka pozīcijas". Piemēram, ar tamlīdzīgiem paziņojumiem nākusi klajā ne tikai Vācijas aizsardzības ministre, bet arī Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja un Igaunijas ārlietu ministrs Svens Miksers.

Ziņu lente
0