airBaltic gatava tālajiem reisiem, taču baidās no jautājumiem par investīcijām

© Foto : pixabayКарта мира
Карта мира - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Starpkontinentālo reisu atklāšanai ir milzīgs potenciāls, un airBaltic tā ir pa spēkam, taču akcionāri pagaidām nav pieņēmuši šādu lēmumu.

RĪGA, 12. augusts — Sputnik. Latvijas nacionālās aviokompānijas airBaltic izpilddirektors Martins Gauss pastāstīja, ka pārvadātājs pagaidām neplāno organizēt starpkontinentālos reisus, vēsta Grani.lv.

Gauss pastāstīja, ka tālajiem maršrutiem no Baltijas valstīm ir liels potenciāls. Taču airBaltic izpilddirektors atzīmēja, ka pārvadātājam nav savu līdzekļu tādiem jaunievedumiem.

Boeing 737-36Q, AirBaltic - Sputnik Latvija
airBaltic un TAP Air Portugal noslēdza sadarbības līgumu

"Ticu, ka tas varētu notikt, taču nedomāju, ka to paveiksim ar saviem līdzekļiem. Mēs koncentrējamies uz savienojamību. Ja kāds cits atnāktu uz Rīgu un piedāvātu veikt tālos lidojumus, mēs būtu labākais partneris, kas varētu nodrošināt pasažierus šim pārvadātājam," — teica Gauss.

Tomēr viņš paziņoja, ka airBaltic ir plāns atklāt starpkontinentālos reisus. Ja akcionāri iekļaus tālos lidojumus uzņēmuma stratēģijā, būs nepieciešami aptuveni deviņi mēneši, lai īstenotu ieceri. M.Gauss paskaidroja, ka starpkontinentālo pārvadājumu uzsākšanai nepieciešamas atbilstošas lidmašīnas un – pats galvenais – kompānijas akcionāru lēmums.

airBaltic izpilddirektors atgādināja, ka patlaban airBaltic lielākais īpašnieks ir valsts, un tās tiešās investīcijas kompānijā vienmēr radīs jautājumus.

Tirgus līderis

2018. gada sākumā airBaltic saņēma vadošā ikmēneša žurnāla Air Transport World (ATW) balvu par sasniegumiem aviācijas nozarē (Airline Industry Achievement Award) "Tirgus līderis".

TUI Group - Sputnik Latvija
TUI ienāks Latvijā: kā tas ietekmēs airBaltic un ko gaidīt tūristiem

Turklāt vēstīts, ka 2017. gads aviopārvadātājam nesis rekordu – airBaltic pārvadājis 3 523 000 pasažieru, izpildījis vairāk nekā 50 tūkstošus reisu, sākusi lidot pa 13 jauniem maršrutiem, saņēmis septiņus Bombardier CS 300 un kļuvis par punktuālāko aviopārvadātāju pasaulē – par to liecina britu aviācijas monitoring organizācija OAG.

airBaltic — Latvijas nacionālā aviokompānija, kas veic pasažieru un kravas pārvadājumus. Uzņēmuma galvenais ofiss atrodas Rīgā. airBaltic flotē ir 30 lidmašīnas: septiņi Bombardier CS300, 11 Boeing 737 un 12 Bombardier Q400 NextGen.

Ziņu lente
0