Investīcijas Ādažos: septembrī sāksies jaunās Laimas fabrikas būvdarbi

© Sputnik / Алексей ТихомировШоколад Laima с орехами
Шоколад Laima с орехами - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Septembrī Ādažos sāksies grandiozi būvdarbi.

RĪGA, 12. augusts — Sputnik. Pārtikas rūpniecības uzņēmuma "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" valdes priekšsēdētājs Toms Didrihsons pastāstīja, ka Ādažos plānots uzbūvēt jauno saldumu fabriku Laima, vēsta Grani.lv.

Sarkanā Magone, Laima - Sputnik Latvija
Kompānija Orkla varētu pārcelt cepumu ražošanu no Zviedrijas uz Rīgu

Didrihsons uzsvēra, ka Ādaži ir ļoti laba vide investīcijām, un viņš ļoti priecājas par to, ka izdevies pārliecināt akcionārus. Uzņēmējs atzīmēja, ka, izvēloties būvdarbu vietu, tika izvērtēti 30 varianti Rīgas apkaimē, noritēja pārrunas ar pašvaldībām un izskatīti piedāvājumi. Taču sadarbība ar Ādažu pašvaldību rit jau ilgi, jo šeit atrodas čipsu ražošanas uzņēmums.

Orkla Confectionery & Snacks Latvija valdes priekšsēdētājs pastāstīja, ka pašlaik rit celtniecības uzņēmumu konkurss un būvdarbu līgumu plānots noslēgt līdz augusta beigām. Septembrī sāksies būvdarbi. Jau 2019. gada nogalē – 2020. gada sākumā fabrikā tiks sākta saldumu ražošana.

Didrihsons atklāja, ka nesen pieņemts vēl viens svarīgs lēmums – būvēt cepumu un vafeļu fabriku Ādažos, kurā tiks veidots Orkla Confectionery & Snacks Latvija vadības kompetenču centrs.

Tajā tiks attīstītas un testētas novatoriskas ražošanas metodes. Projektu plānots īstenot līdz 2022. gadam. Tajā iecerēts investēt vairākus desmitus miljonu eiro.

Didrihsons uzsvēra, ka tā būs lielākā ražotne Baltijā un Skandināvijā.

Viņš piezīmēja, ka Latvijai ir vairākas priekšrocības: izdevīgāks darbaspēks nekā Skandināvijā, dalība ES, NATO un Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā (ESAO), tāpēc valsts ir ļoti pievilcīga kompetenču centra izvietošanai.

Saldumi Ādažos

Ziņas par to, ka uzņēmums Orkla Confectionery & Snacks Latvija plāno būvēt cepumu fabriku Ādažos ar 200 darba vietām, kļuva zināms jūnijā. Toreiz Didrihsons informēja, ka šādas fabrikas celtniecība ir svarīgs notikums Latvijas pārtikas rūpniecības nozarē, kas nozīmē nebijušas investīcijas un ražošanas apjomus. Atzīmēts, ka uz jauno fabriku Ādažos tiks pārcelta cepumu Selga, vafeļu un piparkūku ražošana. Patlaban ražotne atrodas Zviedrijā.

Российский шоколад производится в городе Вентспилс, где Победа открыла фабрику - Sputnik Latvija
Šokolādes fabrika no Krievijas investē divus miljonus eiro ražotnē Ventspilī

Fabrikas Laima celtniecības plāni kļuva zināmi jau 2017. gadā. Toreiz atzīmēts, ka jaunā fabrika Laima saglabās tradicionālo specializāciju, taču īstenos pašreizējās tehnoloģiskās bāzes novatoriskas izmaiņas un izmantos mūsdienīgus risinājumus.

Orkla Confectionery & Snacks Latvija — viens no vadošajiem uzņēmumiem Baltijā, kas ražo šokolādi, konditorejas izstrādājumus un uzkodas. Tam pieder tirdzniecības zīmes: Laima, Selga, Staburadze, Ādažu Čipsi, The Original Taffel Snacks un Pedro. Uzņēmums eksportē preces gandrīz uz 30 valstīm, tajā strādā vairāk nekā 1000 cilvēki.

Orkla akcijas kotējas Oslo fondu biržā (Oslo Stock Exchange). Kompānija atrodas Norvēģijā. No 2016. gada 31. decembra grupā strādā 18 154 cilvēki. Pērn grupas Orkla apgrozījums sasniedza 4,2 miljardus eiro.

Ziņu lente
0