Politika

Moldovas prezidents stājies konfliktā ar ASV vēstniecību

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasMoldovas presidents Igors Dodons
Moldovas presidents Igors Dodons - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par Moldovas prezidenta un ASV vēstniecības strīdus ābolu kļuvusi bijušā Republikas stadiona vieta valsts galvaspilsētā, ko iekārojuši amerikāņu diplomāti.

RĪGA, 10. augusts — Sputnik. Moldovas presidents Igors Dodons atteicies nodot bijušā stadiona teritoriju ASV vēstniecības ēkas celtniecībai, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz RIA Novosti.

Igors Dodons pamatoja savu atteikumu ar to, ka šajā teritorijā iespējams iekārtot atpūtas vietu.

"Tāpat kā lielākā daļa valsts pilsoņu, uzskatu, ka bijušā stadiona vietā ir jāiekārto parks vai jāuzbūvē kultūras centrs, ko varēs izmantot visi Moldovas iedzīvotāji," — prezidenta teikto citēja RIA Novosti.

Viņš piedāvāja palīdzību cita piemērota zemesgabala meklējumos ASV vēstniekam Džeimsam Petitam.

Президент Молдовы Игорь Додон - Sputnik Latvija
Politika
Moldovas prezidents: valstī nebūs nekādas NATO

2017. gada decembrī ASV pārstāvji informēja, ka iecerējuši iegādāties bijuša Republikas stadiona teritoriju. Vēlāk Vašingtona un Kišiņeva parakstīja atbilstošo memorandu. Jūlijā Moldovas parlaments apstiprināja lēmumu nodot zemi ASV vēstniecībai, un valdība apņēmās nodorošināt novērtējumu zemesgabalam 5,1 hektāra platībā, organizēt pārrunas un parakstīt pirkšanas un pārdošanas līgumu.

Republikas stadions tika uzcelts Kišiņevā 1952. gadā. 2007. gadā tas tika nojaukts, jo neatbilda maču organizēšanas kritērijiem.

Iepriekš vēstīts, ka Moldovas prezidents Igors Dodons apsolīja slēgt NATO mītni valstī pēc parlamenta vēlēšanām 2018. gada nogalē. Viņš atzīmēja, ka lielākā daļa Moldovas iedzīvotāju iebilst pret iestāšanos Ziemeļatlantijas aliansē.

Valsts vadītājs ir pārliecināts, ka Moldovai ir jākļūst par tiltu starp Austrumiem un Rietumiem, tai vajag draudzēties ar visām pusēm, ievērojot savas intereses.     

Ziņu lente
0