Igaunijas Aizsardzības spēku centrālajā poligonā uzliesmojis ugunsgrēks

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kūsalu pagastā Igaunijas Aizsardzības spēku centrālajā poligonā sācies ugunsgrēks. Glābēju darbu apgrūtina uzliesmojuma zonā esošā munīcija.

RĪGA, 10. augusts — Sputnik. Ceturtdien, 9. augustā Trauksmes centrs saņēma ziņu par ugunsgrēku Igaunijas Aizsardzības spēku centrālajā poligonā Kūsalu pagastā. Atbilstošā informācija tika publicēta Igaunijas Glābšanas departamenta lapā Twitter.

​Publicētā informācija liecina, ka ugunsgrēka likvidācijas darbus apgrūtina uzliesmojuma zonā esošā munīcija. Ceturtdienas vakarā glābēji vēl nevarēja novērtēt aptuveno ugunsgrēka platību, vēstīja Sputnik Igaunija.

Пожар - Sputnik Latvija
Kāpēc aizdedzies Ādažu poligons

Tas nav pirmais ugunsgrēks Aizsardzības spēku poligonā šajā anomāli karstajā vasarā. Iepriekš vēstīts, ka 10. jūnijā vietējais iedzīvotājs paziņoja Trauksmes centram, ka centrālajā poligonā, iespējams, izcēlies ugunsgrēks. Glābēji, ieradušies notikuma vietā, konstatēja ugunsgrēku aptuveni četru hektāru platībā — dega celmi un zaru kaudzes. Glābšanas centrs informēja, ka ugunsgrēku dzēsušas 13 automašīnas un liesmas nav izplatījušās.

Savukārt maija beigās karavīri un brīvprātīgie gandrīz nedēļu cīnīgās ar uguni Aizsardzības spēku poligonā netālu no Pala ciema Kūsalu pagastā. Tolaik ugunsgrēka platība sasniedza 164 hektārus.

Ņemot vērā karsto laiku, visā Igaunijas teritorijā ieviests paaugstinātas ugunsbīstamības režīms: mežos un atklatā apvidū kategoriski aizliegts smēķēt, izmantot aprīkojumu grila pagatavošanai un kurināt ugunskurus pat tur, kur tas agrāk bija atļauts.    

Ziņu lente
0