Politika

Dombrovskis: "Saskaņa" padarīs Rīgu par jauno Singapūru

© Sputnik / Марина Лысцева / Pāriet pie mediju bankasSingapūra
Singapūra - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vjačeslavs Dombrovskis ir pārliecināts, ka pie Latvijas izolācijas novedīs nevis "Saskaņa" valdībā, bet gan nabadzība, atpalicība un emigrācija.

RĪGA, 8. augusts — Sputnik. "Saskaņa" zina, kā atrisināt Latvijas sociālās un ekonomikas problēmas, paziņoja partijas premjerministra amata kandidāts Vjačeslavs Dombrovskis. Par to tiek ziņots "Saskaņas" Facebook lapā.

Dombrovskis apstrīdējis ārlietu ministra Edgara Rinkēvič sacīto, kurš iepriekš paziņojis, ka "Saskaņas" un populistu koalīcija novedīs Latviju pie izolācijas.

"Latvija nonāks izolācijā no attīstītām valstīm vienkārši savas nabadzības un atpalicības iemesla dēļ, ja no mūsu valsts turpinās braukt prom cilvēki, savukārt valdošie politiķi tā vietā, lai risinātu reālas ekonomiskās un sociālās problēmas, turpinās meklēt šķietamus ienaidniekus un sašķelt sabiedrību no tās iekšienes pēc etniskā principa," pārliecināts Vjačeslavs Dombrovskis.

Pēc premjerministra amata kandidāta sacītā, "Saskaņa" zina, kā Latvija var tikt galā ar esošajām grūtībām.

Пресс-конференция мэра Вентспилса Айварса Лембергса - Sputnik Latvija
Politika
Lembergs: Rīgas latviskošanā Ušakovs pārspēs nacionālistus

Dombrovskis apzīmējis četrus galvenos partijas programmas punktus. Pirmām kārtām tas ir ekonomiskās attīstības plāns, kurš apzīmēts ar nosaukumu "3+3", — tajā minēti seši prioritārie attīstības virzieni.

"Tā ir bioekonomika, rūpniecība, tranzīts, informāciju tehnoloģijas, medicīnisko pakalpojumu eksports un Rīgas pārvēršana reģionālajā Singapūrā — biznesa pakalpojumu eksporta centrā," pastāstīja Dombrovskis.

Otrs svarīgākais virziens — izmaiņas sociālajā nozarē.

"Mums ir plāns, kā ievērojami palielināt pensijas, kā arī pacelt minimālo algu līdz piecsimt eiro un atbrīvot to no ienākumu nodokļa un sociālā nodokļa," atzīmēja premjera amata kandidāts.

Борис Цилевич – депутат Сейма Латвии - Sputnik Latvija
Politika
Cilēvičs: "latviešu" un "krievu" partijas – sadomāts pretstats

Trešais punkts skar izglītību — "Saskaņa" sola atcelt un pārskatīt visas iepriekšējo valdību nepārdomātās reformas šajā jomā. Mērķis — ieviest skolās trilingvālu izglītību, lai visi skolēni brīvi prastu latviešu valodu, mazākumtautību skolās tāpat krievu valodu, kā arī, lai visi bērni augstā līmenī apgūtu vienu-divas svešvalodas.

Ceturtais virziens — veselības aprūpe. Ilgtermiņa perspektīvā "Saskaņa" plāno ievērojami palielināt izdevumus šiem mērķiem un palielināt veselības aprūpes pieejamību.

"Mēs plānojam apkarot arī nepamatotās medikamentu cenas, lielākoties izmantojot pašvaldības aptieku mehānismu," atzīmēja Dombrovskis.

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, "Jaunā Vienotība", kuras pārstāvis ir Edgars Rinkēvičs, arī iestājas par nodokļu samazināšanu zemajām algām, taču šī apvienības programmas centrā ir Eiroatlantiskā orientācija un pakāpeniska aizsardzības izdevumu palielināšana līdz 2,5% no IKP.

Latvijas Saeimas vēlēšanas notiks 6. oktobrī.    

Ziņu lente
0