Video

Palikt starp dzīvajiem: Krievijas alpīnista izglābšanās stāsts Pakistānas kalnos

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas alpīnists Aleksandrs Gukovs spēja brīnumainā kārtā izdzīvot, noturoties septiņas dienas Pakistānas kalnos ap 6500 metru augstumā.

Aleksandrs Gukovs kopā ar pārinieku Sergeju Glazunovu devās maršrutā 10. jūlijā. Viņu mērķis bija Latoka-1 kalns, kura augstums ir 7145 metri.

Piecpadsmitajā jūlijā alpīnisti sasniedza bāzes nometni, atstāja tur visas savas smagās mantas, paņēma nelielus pārtikas krājumus un devās uz virsotni. Pēc septiņām dienām alpīnisti sasniedza 6500 metru atzīmi, taču iekarot kalna virsotni viņiem nebija lemts.

Divdesmit piektajā jūlijā Aleksandra Gukova sieva saņēma paziņojumu, kurā bija teikts, ka Sergejs Glazunovs nokrita un gāja bojā, savukārt pats Aleksandrs palicis bez aprīkojuma un praktiski bez ēdiena un gaida palīdzības ierašanos teltī, kura uzstādīta uz stāvas klints dzega.

Grūtie laikapstākļi neļāva glābējiem pielidot tuvu klāt nogāzei, operācija ilga septiņas dienas. Vien 31. jūlijā nogāzei spēja tikt klāt glābšanas helikopters, un Aleksandrs tika evakuēts.

Ceturtajā augustā alpīnistu nogādāja Maskavā ar Krievijas ĀSM helikopteri.    

Ziņu lente
0