Laikapstākļi Latvijā: sinoptiķi pastāstīja, kad atgriezīsies karstums

© Pixabay / Bru-nOВентилятор
Вентилятор - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saskaņā ar sinoptiķu prognozēm, jau šīs nedēļas vidū Latvijā varētu atgriezties svelme līdz pat +35 grādiem.

RĪGA, 6. augusts – Sputnik. Tuvākajās dienās laikapstākļus Latvijā noteiks ciklons, dienas būs mēreni siltas, vietām gaidāms lietus ar pērkona negaisu, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Pirmdien, visā valsts teritorijā gaidāms lietus ar pērkona negaisu. Pūtīs rietumu vējš, brāzmās līdz 13 m/s. Maksimālā gaisa temperatūra dienā +21…+25 grādi, dažviet līdz +27 grādiem. Rīgā gaidāmi +24…+26 grādi.

Sākot no otrdienas, ciklona ietekme sāks mazināties, un Latvijai no dienvidrietumiem pietuvosies anticiklons, kurš atnesīs sausus laikapstākļus un karstumu. Gaisa temperatūra sāks celties un valsts lielākajā daļā sasniegs +30 un pat vairāk grādu.

Nedēļas otrajā pusē karstums saglabāsies, īpaši nokrišņi nav gaidāmi.

Savukārt Latvijas sinoptiķis Jānis Trallis raksta, ka šodien un rīt gaidāmas vēsākās dienas kopš jūlija sākuma. Taču ceturtdien un piektdien atnāks ekstremāls karstums – līdz +35 grādiem. Tiesa, jau piektdien no rietumiem valstī varētu ienākt aukstā gaisa fronte.

Смерч - Sputnik Latvija
Ūdens viesuļvētru invāzija Latvijā

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozēm, nedēļas beigās laikapstākļi mainīsies: parādīsies vairāk mākoņu, karstums mitēsies, savukārt daudzos valsts rajonos gaidāms lietus un brāzmains vējš.

Neierasti karstie laikapstākļi un citas dabas anomālijas kļuvušas par kārtējās ūdens viesuļvētras, jeb "velna slotas" parādīšanās iemeslu, ko pirms dažām dienām novēroja Ainažu iedzīvotāji.

Ziņu lente
0