Ventspils osta zaudējusi 15% kravu un slēgusi piekļuvi statistikai

© Sputnik / Sergey MelkonovПустые цистерны идут обратно в Россию из Вентспилса. Транзит грузов из Латвии в Россию
Пустые цистерны идут обратно в Россию из Вентспилса. Транзит грузов из Латвии в Россию - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ventspils osta joprojām zaudē kravas: no jūnija tā vairs nepublicē oficiālo statistiku savā vietnē.

RĪGA, 4. augusts — Sputnik. Otrās lielākās ostas Latvijā – Ventspils – kravu apgrozījums šī gada septiņu mēnešu laikā samazinājies par 15% salīdzinājumā ar šo periodu pērn, vēsta Portnews.

Ostas administrācijas publicētie dati liecina, ka laika posmā no janvāra līdz jūlijam Ventspilī pārkrauti 11 miljoni 580 tūkstoši tonnu kravu.

Pārkrauto lejamkravu apjoms krities par 10% — līdz 6 milj. 558 tūkst. tonnu, sauso kravu apjoms sarucis par 29% — līdz 3 milj. 451 tūkst. tonnu, ģenerālo kravu apjoms pieaudzis par 9% un sasniedzis 1 milj. 571 tūkst. tonnu.

Грузовые поезда на станции - Sputnik Latvija
Matīss: šprotes Latvija vēl pārdos, taču bez kravām no Krievijas glābiņa nav

Konteineru apgrozījums minētajā periodā sastādījis 2108 TEU (šajā periodā aizvadītajā gadā konteineri netika pārkrauti). Pasažieru skaits sastādījis 129 749 cilvēkus (+8%). Atskaites periodā ostā ienākuši 897 kuģi – tāpat kā laikā no 2017. gada janvāra līdz jūlijam.

Ventspils osta atrodas netālu no Ventas upes grīvas. Tā aprīkota ar termināļiem naftas, naftas produktu, šķidro ķimikāliju, mēslojuma, metāla, kokapstrādes un zivjrūpniecības produktu, ogļu, konteineru un Ro-Ro treileru iekraušanai un izkraušanai. Ostas kravu apgrozījums 2017. gadā sasniedza 20 miljonus tonnu.

Latvijas, tāpat kā citu Baltijas valstu tranzīta sektors zaudējis ievērojamu kravu apjomu, ņemot vērā Krievijas nodomu attīstīt savu infrastruktūru Baltijā, kā arī palielināt dzelzceļa caurlaides spēju Ļeņingradas apgabalā.

Organizācijas "Baltijas asociācija – transports un loģistika" dati liecina, ka četru gadu laikā dzelzceļa pārvadājumi samazinājušies par 23%, Latvijas ostu apgrozījums – par 16%, bet tautsaimniecība zaudējusi vismaz 132 miljonus eiro.

Ziņu lente
0