Mediji informē par Krievijas spiedzi ASV vēstniecībā

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasЗдание посольства США в Москве
Здание посольства США в Москве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas specdienestu aģente bijusi Krievijas pilsone, kas vairāk nekā desmit gadus nostrādājusi ASV vēstniecībā Maskavā un saņēmusi piekļuvi slepeniem dokumentiem.

RĪGA, 3. augusts — Sputnik. Informāciju par to sniegusi avīze Guardian, atsaucoties uz avotiem izlūkdienestu aprindās.

Nezināms avots pastāstījis, ka Krievijas pilsoni pirms desmit gadiem pieņēmis darbā Slepenais dienests, kura pienākumos ietilpst ASV pirmo amatpersonu apsardze. Krievijas pilsonei bijusi piekļuve korporatīvajam tīklam un iestādes elektroniskajam pastam, iespējams, arī ASV prezidenta, viceprezidenta un viņu sievu, kā arī Hilarijas Klintones darba grafikam.

Pirms diviem gadiem sieviete turēta aizdomās par sakariem ar Krievijas specdienestiem, ierosināta Valsts departamenta Reģionālās drošības nodaļas izmeklētāju pārbaude.

"Viņu nodeva daudzi kontakti ar FDD… daudzas nesankcionētas tikšanās un saziņa," – izdevuma sarunbiedra teikto citē Sputnik Igaunija.

2017. gada vasarā, kad notika vēstniecības štata samazināšana, sieviete tika atlaista, taču Slepenais dienests neuzsāka nekādu papildu izmeklēšanu. Izdevums apgalvo, ka tam zināms sievietes vārds un vēstniecībā ieņemtais avots, taču atzina, ka nav varējis saņemt viņas komentārus šajā situācijā.

ASV specdienesti informāciju noliedz

Nacionālās apvienības līderis Raivis Dzintars - Sputnik Latvija
Viedoklis
"Spiegs" piezadzies nemanāmi. Viltīgais Kremlis grauj ierindu Latvijā

ASV Slepenais dienests kategoriski noliedza Guardian sniegto informāciju. Tā preses dienesta pārstāvis Meizons Braimens paziņoja, ka vēstniecības darbinieki ar ārvalstu pilsonību nevar saņemt informāciju, kam ir saikne ar nacionālo drošību. 

Pēc skandalozā raksta iznākšanas Slepenais dienests savā vietnē ziņoja, ka britu žurnālistu darbība ir "bezatbildīga un neprecīza", tās pamatā ir "anonīmu avotu apgalvojumi".

Vēl vairāk, Slepenā dienesta paziņojumā teikts, ka pirms raksta publikācijas tas sniedzis The Guardian redakcijai informāciju, kurā nepārprotami noliedza nepamatotos datus, taču tas nav kļuvis par kavēkli izdevumam un nepatiesā informācija izplatīta visā pasaulē.

Ziņu lente
0