Jelgavā izveidots fonds bērnu stomatologu atbalstam

© pexelsРебенок у дантиста
Ребенок у дантиста - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Fonda galvenais uzdevums – materiāla stimula sniegšana mediķiem, kam jāsniedz Jelgavas iedzīvotājiem deficīti pakalpojumi, it īpaši – bērnu stomatoloģijas pakalpojumi.

RĪGA, 3. augusts — Sputnik. Jelgavas pilsētas dome pieņēmusi lēmumu nodibināt "Jelgavnieku veselības veicināšanas fondu", lai pilsētā pieaugtu bērnu stomatologu skaits, raksta Novaja.lv.

Šogad pašvaldība ieskaitīs fonda budžetā 10 tūkstošus eiro. Fonda galvenais uzdevums – materiāla stimula sniegšana mediķiem, kam jāsniedz Jelgavas iedzīvotājiem deficīti pakalpojumi. Viena no sfērām ir bērnu stomatoloģijas pakalpojumi.

Speciālists izgatavo metālkeramiskās protēzes - Sputnik Latvija
Kā pierunāt stomatologus ārstēt bērnus

"Jelgavā ilgstoši esam saskārušies ar bērnu stomatologa trūkumu – rindas ir kritiskas. Stomatologus neapmierina valstī noteiktie tarifi par bērnu ārstēšanu, tādēļ pēc ilgstošiem meklējumiem un sarunām šobrīd esam vienojušies, ka ārsts strādās arī ar bērniem, un mēs ar fonda starpniecību viņu atbalstīsim," – paskaidroja Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētāja vietniece Rita Vectirāne.

Bērnu stomatologu trūkums rada problēmas visā Latvijā. Sarežģītākā situācija bērnu stomatoloģijas jomā izveidojusies Kurzemē un Latgalē. Piemēram, ja jūs vēlaties pierakstīt bērnu pie zobārsta Daugavpilī, rindā priekšā būs divarpus tūkstoši bērnu, un rinda pienāks tikai pēc 7-8 mēnešiem.

Ar bērniem nevēlas strādāt ne privātās stomatoloģijas prakses, ne paši stomatologi. Pirmkārt, bērni ārstē zobus negribīgi, un zobārsts zaudē laiku, pierunājot bērnu atvērt muti. Otrkārt, valsts apmaksā bērnu zobu ārstēšanu tikai 80% apmērā.

Ziņu lente
0