Kijeva ierosinājusi ieviest kriminālatbildību par tirdzniecību ar Krieviju

© Sputnik / Pavel PalamarchukCeļazīme uz Ukrainas robežas
Ceļazīme uz Ukrainas robežas - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nacionālās drošības un aizsardzības padomes vadītājs uzsvēra, ka runa ir par Krievijā iepērkamajām precēm, ko iespējams ražot Ukrainā.

RĪGA, 1. augusts — Sputnik. Nacionālās drošības un aizsardzības padomes (NDAP) sekretārs Aleksandrs Turčinovs paziņojis, ka par ekonomisko sadarbību ar Krieviju jāievieš kriminālatbildība, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz portālu 112.ua.

Pēc Turčinova domām, atbildībai par tirdzniecību jābūt "ne tikai morālai, bet arī kriminālai".

Nord Stream 2 - Sputnik Latvija
Ukraina apliecinājusi atbalstu ASV viedoklim "Ziemeļu straumes 2" jautājumā

Pie tam NDAP vadītājs uzsvēra, ka runa ir par Krievijā iepērkamajām precēm, ko iespējams ražot Ukrainā.

Iepriekš kļuva zināms, ka kompānijas "Ukrainas dzelzceļš" filiāle noslēgusi līgumu ar "Krievijas dzelzceļa" filiāli par 96 apbalvojumu "Goda dzelzceļnieks" iegādi. Ukrainas uzņēmumam darījums izmaksājis 181,9 tūkstošus grivnu (aptuveni 5,7 tūkstošus eiro). Vēlāk kompānijas vadītāja pienākumu izpildītājs Jevgēņijs Kravcovs deva rīkojumu atcelt darījumu.

Kopš 2014. gada Ukrainas vadība cenšas īstenot Krievijas preču aizvietošanas politiku. Taču, saskaņā ar Krievijas Federālā muitas dienesta rīcībā esošo informāciju, ārējās tirdzniecības apgrozījums starp Krieviju un Ukrainu laikā no šī gada janvāra līdz maijam sastādīja 5,838 miljardus dolāru, demonstrējo pieaugumu par 28,7% gada izteiksmē.    

Ziņu lente
0