Somu deputāts saņēmis kompensāciju par to, ka dzīvo saunā

© Sputnik / Антон Денисов / Pāriet pie mediju bankasSauna
Sauna - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Triki ar kompensācijām par mājokli un transportu nav Latvijas Saeimas īpatnība – somu deputāts saņem gandrīz divus mēnešus mēnesī par to, ka dzīvo saunā.

RĪGA, 1. augusts — Sputnik. Somijas parlamenta deputāts Teuvo Hakarainens no partijas "Īstenie somi" saņēmis papildu kompensāciju par to, ka dzīvojot saunā, vēsta Yle.

Deputātiem Somijā ir tiesības uz papildu finansiālo atbalstu gadījumā, ja līdztekus pastāvīgajam mājoklim savā vēlēšanu apgabalā viņi izīrē vēl vienu mājokli darba vietā, ta sir, galvaspilsētas reģionā.

Krievijas un ASV karogi - Sputnik Latvija
Somijas avīze: Krievijas un ASV attiecību degradācijas dēļ zaudētājos izrādās visi

Taču noskaidrojies, ka Hakarainens līdz ar partijas biedru Villi Vahamaki īrē nevis dzīvokli, bet gan saunu ar priekštelpu.

"Telpa tiek iznomāta kā sauna. Nezinu, ko viņu tur dara. Iespējams, organize kaut kādas sapulces. Īres nauda taču nav liela — 695 eiro," — paziņoja iznomātājs. Vahakami kopā ar savu civilo sievu dzīvo šajā paša dzīvokļu kooperatīvā, taču citā dzīvoklī. Viņš paskaidroja, ka pirts un ofisa telpas ēkas pagrabstāvā viņi ar Hakarainenu izmanto kopīgi, taču pie tam ne viņš, ne Hakarainens tur nedzīvo.

Taču Hakarainens informēja parlamenta administratīvo nodaļu, ka runa ir par sekundāro mājokli, un viņš dzīvo sauna.

"Man tur ir labi. Labākais dzīvoklis, kāds man bijis Helsinkos," — viņš paskaidroja. Parlamenta administratīvās nodaļas vadītājs Perti Rauhio pagaidām nevarēja atbildēt uz jautājumu, vai saunas telpas atbilst sekundārā mājokļa kritērijiem.

Мобильный телефон - Sputnik Latvija
Somu mobilā fitnesa lietotne atklājusi simtiem izlūkdienestu darbinieku

Parlamenta deputāti no Helsinku un Ūsimā vēlēšanu apgabaliem ik mēnesi saņem mājokļa kompensācijas 986,81 eiro apmērā. Kompensāciju apmērs deputātiem no citiem apgabaliem svārstās no

1 315,74 līdz 1 809,15 eiro, atbilstoši tam, vai viņiem ir sekundārais mājoklis. Hakarainens saņem kompensāciju 1 809,15 eiro apmērā.

Hakarainens jau iepriekš piesaistījis publikas uzmanību: aizvadītajā gadā viņš bija spiests pamest partijas videpriekšsēdētāja posteni, jo noskaidrojās, ka viņš alkohola reibuma stāvoklī uzmācies sievietēm.    

Ziņu lente
0