Centrālāfrikas Republikā gājuši bojā krievu žurnālisti

© Sputnik / Валерий Левитин / Pāriet pie mediju bankasKrievijas žurnālists Orhans Džemals
Krievijas žurnālists Orhans Džemals - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Žurnālists Maksims Ševčenko pastāstīja, ka bojāgājušie kolēģi CĀR strādājuši pie filmas, kas veltīta privātajām militārajām kompānijām.

RĪGA, 1. augusts — Sputnik. Centrālāfrikas Republikā nogalināti pazīstamie Krievijas žurnālisti Orhans Džemals, Aleksandrs Rastorgujevs un Kirils Radčenko, informēja Sputnik Baltkrievija, atsaucoties uz RIA Novosti.

Iepriekš mediji ziņoja, ka naktī uz 31. jūliju nogalināti trīs Krievijas pilsoņi ar žurnālistu apliecībām. Viņu mirstīgās atliekas nogādātas ANO misijas bāzē Sibutā. Nekāda papildu informācija par žurnālistu bojāeju netika sniegta.

Боевое применение российского вертолета Ка-52 в Сирии - Sputnik Latvija
Krievijas helikopters cietis avārijā Sīrijā, piloti gājuši bojā

Mihaila Hodorskovska izmeklēšanu pārvaldes centra vadītāja vietniece Anastasija Gorškova paziņoja: "Mihaila Hodorskovska izmeklēšanu pārvaldes centrs nosūtīja žurnālistu Orhanu Džemalu, dokumentālo filmu režisoru Aleksandru Rastorgujevu un operatoru Kirilu Radčenko filmas uzņemšanai CĀR."

Viņa piebilda, ka žurnālisti devušies uz CĀR ar mērķi strādāt pie kopēja projekta. "Orhans Džemals, Kirils Radčenko un Aleksandrs Rastorgujevs — pilnīgi pareizi. Mums arī nav apstiprinājuma. Domājams, tie ir viņi," — pastāstīja Gorškova.

Krievijas Ārlietu ministrija paziņoja, ka diplomāti identificēs bojāgājušos. "Krievijas diplomāti izbraukuši uz identifikāciju," — informēja Krievijas ĀM pārstāve Marija Zaharova.

Džemala bijusī sieva Irina Gordijenko pastāstīja, ka Marija Zaharova personīgā sarunā apsolījusi pēc iespējas ātrāk nogādāt bojāgājušā žurnālista mirstīgās atliekas mājās.

Eļizaveta Gļinka, plaši pazīstamā Doktore Ļiza - Sputnik Latvija
Starp Tu-154 katastrofas upuriem identificēta Doktore Ļiza

Žurnālists Maksims Ševčenko atzīmēja, ka Džemals dekvies uz CĀR "gatavot materiālu par tur strādājošajām privātajām militārajām kompānijām". Ševčenko piezīmēja, ka pirmdienas vakarā viņi ar bojāgājušo sarunājušies. "Viņš bija mundrs, jautrs, viss bija kārtībā," — viņš teica.

Informācija par to, kas nogalinājis krievu žurnālistus, vēl nav sniegta. "Centrālāfrikas republika ir vardarbības un patvaļas teritorija," — atgādināja Ševčenko.    

Ziņu lente
0