Aizokeāna draugi neiesaka eiropiešiem apiet sankcijas pret Irānu

© Sputnik / Игорь Михалев / Pāriet pie mediju bankasASV kongresa ēka. Foto no arhīva
ASV kongresa ēka. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikas Kongresā brīdina Eiropas partnerus par iespējamajām sekām, kuras varētu piedzīvot tie, kas vēlēsies ignorēt ASV sankcijas pret Irānu.

RĪGA, 30. jūlijs — Sputnik. Lielbritānijas, Francijas un Vācijas vēstniecības ASV saņēmušas vēstījumus no amerikāņu kongresmeņu grupas no Republikāņu partijas, kuros ir brīdinājumi par mēģinājumiem apiet Vašingtonas sankcijas pret Irānu. Pat to ar atsauci uz vācu Interneta portālā t-online.de publikāciju paziņoja svētdien RIA Novosti.

Savā vēstulē politiķi atgādina Eiropas diplomātiem par to, ka daudzas sankcijas, kuras tiek ieviestas pret vienām vai otrām valstīm, "radušās no Kongresa pieņemtajiem federālajiem likumiem". Kā norāda autori, tas piešķir ierobežojošajiem pasākumiem "neparastu valdības rīkojumu" statusu.

Флаги США и Европейского совета в Брюсселе - Sputnik Latvija
Latvija būs spiesta izvēlēties starp ES un ASV

"Jebkurš mēģinājums izvairīties no tiem vai iedragāt tos var novest pie Kongresa rīcības sadarbībā ar ASV valdību," piedraudēja okeāna otrās puses Eiropas Savienības draugi.

Iepriekš ziņots, ka 2018. gada maijā Amerikas prezidents Donalds Tramps paziņoja par ASV izstāšanos no Irānas kodola darījuma, nepamatoti apsūdzot Teherānu tā nosacījumu pārkāpšanā, kā arī kārtējo reizi izkritizējot pašas vienošanās nosacījumus.

Vienlaikus Baltā nama saimnieks lika atjaunot "stingrāko" sankciju režīmu attiecībā pret Irānu, lai ietekmētu "kritiski svarīgos Irānas ekonomikas sektorus, tostarp, enerģētiku, naftas ķīmisko un finanšu sektoru". Vašingtonas Eiropas partneri savukārt paziņoja par savu nelokāmību jautājumā par vienošanās nosacījumu ievērošanu ar Irānu.    

Ziņu lente
0