"Politiski izsīkusi": Vācijā rosina ierobežot kanclera pilnvaru termiņu

© Sputnik / Григорий Сысоев / Pāriet pie mediju bankasКанцлер ФРГ Ангела Меркель выступает на 53-й Мюнхенской конференции по безопасности
Канцлер ФРГ Ангела Меркель выступает на 53-й Мюнхенской конференции по безопасности - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc liberālās Vācijas Brīvās demokrātiskās partijas pārstāvju domām, valsts politikā vērojama stagnācija, jo kanclera amatu jau 13 gadus ieņem viens un tas pats cilvēks.

RĪGA, 29. jūlijs – Sputnik. Vācijā federālā kanclera pilnvaru termiņu jāierobežo ar astoņiem vai desmit gadiem, šādu paziņojumu izdarīja liberālās Vācijas Brīvās demokrātiskās partijas (VBDP) vadītājs Kristians Lindners, vēsta Sputnik Baltkrievija.

Ангела Меркель - Sputnik Latvija
"Alternatīva Vācijai" iesniegusi tiesā prasību pret Merkeli

Saskaņā ar Vācijas Konstitūciju valsts valdības priekšsēdētāju izvēlas Bundestāgs uz 4 gadiem. Angela Merkele ceturto reizi ieņēma kanclera amatu pēc kārtējām parlamenta vēlēšanām, kas notika šī gada martā. 

Pēc Lindnera sacītā, valsts politikā tiek novērota stagnācija, jo kopš 2005. gada kanclera amatā atrodas viens un tas pats cilvēks. Viņš uzskata, ka iepriekšējie Vācijas valdības vadītāji bija progresīvāki, un saista to ar viņu atrašanās termiņu šajā amatā.

"Es iestājos par to, lai Vācijā tiktu ierobežots valdības vadītāja pilnvaru termiņš ar astoņiem vai desmit gadiem. Jebkurš cits valdības vadītājs būtu progresīvāks, nekā Merkeles kundze. Tas ir saistīts ar termiņa ilgumu," — paziņoja Linders.

Viņš paudis pārliecību, ka 13. dienesta gadā Merkele jau ir "politiski izsīkusi", un ar šādu kancleri Vācijai nepieciešamās izaugsmes sasniegšana nebūs iespējama.

Vācijas vēsturē vien 3 cilvēki ieņēmuši kanclera amatu ilgāk nekā desmit gadus: tas bija Konrāds Adenauers (1949.-1963), Helmuts Kols (1982.-1998.) un Angela Merkele (no 2005. gada līdz mūsdienām).

Ziņu lente
0