Politika

Pudždemons turpinās Katalonijas atbalstīšanas darbību no Beļģijas

© Sputnik / Тьерри Монасс / Pāriet pie mediju bankasВстреча К. Пучдемона со спикером парламента Каталонии Р. Торреном в Брюсселе
Встреча К. Пучдемона со спикером парламента Каталонии Р. Торреном в Брюсселе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Pudždemona sacītā, viņa darbībai būs demokrātisks un nevardarbīgs raksturs.

RĪGA, 28. jūlijs – Sputnik. Bijušais Katalonijas ženeralitāta vadītājs Karless Pudždemons sestdien paziņoja, ka turpinās nodarboties ar politikas lietām Katalonijas "brīvības un neatkarības vārdā", atrodoties Beļģijā, vēsta RIA Novosti.

"Mana politiskā darbība bāzēsies Beļģijā Katalonijas un tās tautas brīvības un neatkarības, tās taisnīgo prasību nodrošināšanas vārdā," — pateica Pudždemons preses konferencē pēc atgriešanās Briselē no Vācijas.

Pēc Pudždemona sacītā, kurš piespiedu kārtā pavadīja Vācijā četrus mēnešus, viņa darbībai būs demokrātisks un nevardarbīgs raksturs.

Viņš apsolīja panākt visu politiski ieslodzīto atbrīvošanu Spānijā, liekot lietā visus nepieciešamos spēkus Eiropas līmenī. "Es aiziešu līdz mūsu kontinenta tālākajam stūrim, lai aizsargātu Katalonijas tautas likumīgo lietu," — pateica Pudždemons.

Savukārt spēkā esošais Katalonijas valdības vadītājs Kims Torra nosauca Katalonijas politiķu kriminālvajāšanu par "farsu un lielāko kaunu", savukārt Pudždemona atgriešanos Briselē – par "Spānijas valsts zaudējuma dienu".

Vācijas federālās zemes Šlēsvigas-Holšteinas tiesa iepriekš izdeva rīkojumu izbeigt procesu par Katalonijas ženeralitāta bijušā vadītāja Pudždemona izdošanu Spānijai. Iepriekš ar šādu prasību tiesā vērsās landtāga ģenerālprokuratūra. Kā tika teikts tās preses paziņojumā, pēc Pudždemona aresta rīkojuma atcelšanas sekojošai izsūtīšanai no valsts šis process tiks izbeigts.

Глава Женералитета Каталонии Карлес Пучдемон - Sputnik Latvija
Politika
Mediji: Pudždemons vēlējies aizbraukt uz Krieviju pirms aizturēšanas Vācijā

Spānijas Augstākās tiesas tiesnesis Pablo Ljarena nepiekrita Pudždemona deportācijai no Vācijas tikai uz valsts līdzekļu izšķērdēšanas pamata, jo galvenā apsūdzība, kas tika izvirzīta bijušajam Katalonijas valdības vadītājam Spānijā, ir sacelšanās organizēšana.

Sacelšanās organizēšana gadījumā, ja netika izmantoti ieroči, saskaņā ar Spānijas likumdošanu, tiek sodīta ar cietumsodu no 15 līdz 25 gadiem, valsts līdzekļu izšķērdēšana zādzību gadījumā, kuri pārsniedz 250 tūkstošus eiro — līdz 12 gadiem.

AT tiesnesis Pablo Ljarena, kurš nodarbojas ar lietām, kas saistītas ar nelikumīga referenduma rīkošanu par Katalonijas neatkarību 2017. gada 1. oktobrī, arī pieņēma lēmumu anulēt Eiropas un starptautiskos aresta orderus citiem ārpus Spānijas esošajiem politiķiem – Antoni Kominam, Luisam Pučam, Marijai Meričelai Seretai, Klārai Ponsanti un Martai Rovirai, tika teikts tiesas rīkojumā.

Ziņu lente
0