Karstums un lietavas: sinoptiķi pastāstīja par gaidāmo laiku nedēļas nogalē Latvijā

CC0 / pexels / Девушка под зонтом
Девушка под зонтом - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valstī saglabāsies karsts laiks, vietām iespējamas lietusgāzes un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

RĪGA, 27. jūlijs — Sputnik. Nedēļas nogalē atmosfēras spiediens Latvijā nedaudz kritīsies. Valsts austrumu rajonos gaidāms silts un mitrs laiks — tur termometra stabiņš sasniegs +30… +31 grādu atzīmi, naktī temperatūra nenolaistīsies zemāk par +15…+20 grādiem.

Daudzos Latvijas rajonos gaidāmas lietusgāzes un pērkona negaiss, ziņo Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Piektdien vēlu vakarā, kad gaidāms mēness aptumsums, vismazāk mākoņu būs valsts rietumu un Vidzemes centrālajos rajonos.

Jaunākās laika prognozes liecina, ka vismazāk mākoņu būs Latvijas rietumu daļā un Vidzeme centrālajos rajonos. Ja jūs nopietni gatavojaties aptumsumam un grasāties detaļās novērot "asiņainu mēnesi", par mākoņainumu Latvijā var uzzināt šeit.

Sestdien lietusgāzes gaidāmas jau visur. Svētdien un pirmdien vislielākais nokrišņu daudzums prognozēts Latvijas rietumu un centrālajos rajonos. Iespējams ļoti spēcīgs lietus, krusā un brāzmains vējš. Nākamās nedēļas pirmajā pusē saglabāsies sutīgs laiks un karstums. Daudzos rajonos gaidāmas lietusgāzes, vietām iespējamas stipras lietavas. Nedēļas otrā puse paies ciklona ietekmē, kas atnāks no dienvidaustrumiem. Tas atnesīs mākoņus un nokrišņus, tādēļ sagaidāms, ka gaisa temperatūra nokritīs par dažiem grādiem. Vietām gaidāms lietus, kas nedēļas vidū rietumu reģionos var arī būt ilgstošs.

Ziņu lente
0