Krievija apsūdz ASV varasiestādes par spiedienu pret Mariju Butinu

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Pāriet pie mediju bankasМинистерство иностранных дел России
Министерство иностранных дел России - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Ārlietu ministrija izteikusi asu protestu ASV Valsts departamentam par spiedienu, kas tiek izdarīts pret Krievijas pilsoni Mariju Butinu.

RĪGA, 27. jūlijs — Sputnik. ASV arestētā Krievijas pilsone Marija Butina pakļauta cietsirdīgam psiholoģiskajam spiedienam, ceturtdien brīfingā žurnālistiem norādīja Krievijas ĀM Informācijas departamenta vadītāja vietnieks Artjoms Kožins. Viņš uzsvēra, ka šajā jautājumā Krievija izteikusi asu protestu ASV varasiestādēm, informēja Sputnik Igaunija.

"ASV Valsts departamentam pausts ass protests sakarā ar darbībām, kas vērstas pret viņu (Butinu – red.), ieskaitot cietsirdīgu psiholoģisko spiedienu," – ĀM pārstāvja teikto citēja RIA Novosti.

Diplomāts atgādināja vairākas stundas ilgo kratīšanu, ko FIB aģenti sarīkoja Butinas īrētajā dzīvoklī. Kožins pastāstīja, ka varasiestāžu darbinieki ielauzušies viņas dzīvesvietā, bruņojušies ar automātiem, burtiski lauzuši mēbeles, pārmeklējuši un pat lauzuši priekšmetus, uzlauzuši grīdas un sienas".

Мария Бутина - Sputnik Latvija
DP pārbaudīs Marijas Butinas iespējamo saikni ar Latviju vienas fotogrāfijas dēļ

Krievijas ĀM pārstāvis bija sašutis arī par ASV varasiestāžu atteikumu atbrīvot Krievijas valstspiederīgo no aresta, neskatoties uz viņas vainas pierādījumu absolūtu trūkumu.

Iepriekš vēstīts, ka Krievijas pilsone Marija Butina arestēta jūlija vidū. Informāciju par viņas aizturēšanu ASV Tieslietu ministrija publicēja savā vietnē 16. jūlijā, dienā, kad Helsinkos tikās ASV un Krievijas valstu vadītāji. Butina apsūdzēta par sazvērestību ar mērķi strādāt par ārvalstu valdības aģentu bez reģistrācijas ASV Tieslietu ministrijā, kā arī pašā ārvalstu aģenta darbībā. Atbilstoši izvirzītajām apsūdzībām studentei draud brīvības atņemšana uz laiku līdz 15 gadiem.

Maskava uzskata, ka pret Butinu izvirzītās apsūdzības ir sadomātas. Butinas advokāte vairākkārt uzsvērusi, ka viņa nav izdarījusi neko pretlikumīgu, un viņas sakari ASV ir saprotami, jo viņa studēja vietējā universitātē "starptautisko attiecību" specialitātē.

Ziņu lente
0