ASV atbraucēji no Latvijas apsūdzēti par krāpšanos miljoniem dolāru apmērā

© Sputnik / Евгений БиятовRokudzelži
Rokudzelži - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Apsūdzētajiem draud brīvības atņemšana uz laiku līdz 50 gadiem.

RĪGA, 25. jūlijs — Sputnik. Divi atbraucēji no Latvijas noziedzīga grupējuma sastāvā ASV apsūdzēti par krāpšanos lielā apmērā automašīnu tirdzniecības jomā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz ASV Tieslietu ministrijas paziņojumu.

Ņujorkas Dienvidu apgabala prokuratūras sniegtā informācija liecina, ka starptautisko grupējumu veidojuši 25 cilvēki, kuru vidū ir septiņi Krievijas pilsoņi, pieci — Gruzijas, četri — Azerbaidžānas, trīs — Kazahstānas, divi — Latvijas, divi — Ukrainas pilsoņi, kā arī Savienoto Valstu un Turcijas valstspiederīgie.

Mobilais tālrunis - Sputnik Latvija
Piezvani man, piezvani: Latvijas iedzīvotājiem uzbrūk telefonu krāpnieki

Prokuratūra pavēstīja, ka 17 aizdomās turamie aizturēti Ņujorkā, Floridā un Mičiganā, vēl joprojām tiek meklēti astoņi cilvēki. Kārtības sargi uzskata, ka aizdomās turamie publicējuši nepatiesus sludinājumus par automašīnu pārdošanu, saņēmuši no saviem upuriem avansu un pazuduši. Resors uzskata, ka krāpnieku darbību radītais zaudējums sasniedzis aptuveni 4,5 miljonus dolāru.

"No 2016. gada novembra līdz 2018. gada jūlijam apsūdzētie īstenoja plašu krāpniecisku shēmu, kuras gaitā parasti tēloja legālus automašīnu tirgotājus, piekrāpa upurus, liekot samaksāt par šīm automašīnām, izņēma naudu bankās pa visu valsti un peļņu izveda ārpus Savienotajām Valstīm," — paziņoja Tieslietu ministrija.

Aizdomās turamajiem izvirzīta apsūdzība sazvērestībā ar krāpšanās mērķi, kas var draudēt ar brīvības atņemšanu uz aliku līdz 30 gadiem, kā arī sazvērestība ar naudas atmazgāšanas mērķi, par ko tiesa var piespriest brīvības atņemšanu uz 20 gadiem.    

Ziņu lente
0