Business Insider: Krievija un Ķīna atradušas ASV vājo vietu

© Pixabay / PublicDomainPicturesDolāri
Dolāri - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Laika periodā no šī gada aprīļa līdz maijam Krievija samazinājusi aktīvos ASV valsts aizņēmuma obligācijās no 96 miljardiem līdz 15 miljardiem dolāru.

RĪGA, 25. jūlijs — Sputnik. Krievija atradusi ASV "Ahileja pēdu", pieņemot lēmumu atbrīvoties no amerikāņu obligācijām, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Business Insider.

Laika periodā no šī gada aprīļa līdz maijam Krievija samazinājusi aktīvos ASV valsts aizņēmuma obligācijās no 96 miljardiem līdz 15 miljardiem dolāru. Izdevums atzīmēja, ka šis lēmums novedis pie procenta likmes pieauguma ASV. Ar to neapmierināts ir ASV prezidents Donalds Tramps, jo dārgi kredīti ierobežo ekonomikas izaugsmi valstī, bet tieši tāds bija Baltā nama pašreizējā vadītāja priekšvēlēšanu kampaņas galvenais solīkjums.

Логотип Bank of America в Нью-Йорке - Sputnik Latvija
Viedoklis
Kāpēc Rietumi biedē visu pasauli ar jaunu globālo krīzi?

Krievijai bija vairāki iemesli atteiktoes no ASV vērtspapīriem, atgādināja BI. Maskava pieļauj, ka pēc ierobežojošo pasākumu ieviešanas aprīlī, sankcijas, iespējams, tiks attiecinātas arī uz ASV obligāciju tirdzniecību. Turklāt aktīvu samazināšana ASV vērtspaplīros dāvā Krievijai iespēju nostiprināt rubli un diversificēt valūtas rezerves, uzsvēra izdevums.

Jāpiebilst, ka daudz lielāku apdraudējumu Vašingtonai rada Pekina, uzskata BI. Ja Ķīna sāks atbrīvoties no ASV obligācijām, sekas Savienoto Valstu ekonomikā būs ļoti nopietnas, secināja Business Insider.    

Ziņu lente
0