Mežu ugunsgrēkos Grieķijā gājuši bojā 74 cilvēki

© Foto : pixabay / YlversMežu ugunsgrēki
Mežu ugunsgrēki - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ugunsgrēku rezultātā Atēnu apkaimē cietuši vairāk nekā 150 cilvēki, kuru vidū ir arī 16 bērni.

RĪGA, 24. jūlijs — Sputnik. Ugunsgrēki Atēnu apkaimē aiznesuši 74 cilvēku dzīvības, vēsta Sputnik Grieķija.

Otrdien Sarkanā Krusta darbinieki un brīvprātīgie atraduši 26 cilvēku mirstīgās atliekas netālu no pludmales kūrorta rajonā Mati. Aģentūra vēsta, ka cilvēki centušies nokļūt līdz jūrai, lai glābtos no ugunsgrēka.

Iepriekš ugunsdzēsēji informēja, ka laikā, kad uguns pārmetusies no meža uz apdzīvotajām vietām piekrastē, bojā gājuši vēl 24 cilvēki.

​Jaunākie dati liecina, ka cietuši vairāk nekā 150 cilvēki. Iepriekš ziņu aģentūras vēstīja, ka 11 cilvēki nogādāti slimnīcā kritiskā stāvoklī. Starp cietušajiem ir arī 16 bērni, kuru vidū smagas traumas nav konstatētas.

Ugunsgrēks pārmeties uz piekrastes apdzīvotajām vietām starp Atēnām un Korinfu. Tā likvidācijā iesaistīti desmitiem ugunsdzēsēju, trīs lidmašīnas un divi helikopteri, taču spēcīgais vējš traucē cīņu ar uguni. Situāciju sarežģī karstums — gaisa termperatūra vietām sasniedz +40 grādus, un nokrišņu trūkums.

​Grieķijas valdība izsludinājusi ārkārtas stāvokli rajonos uz ziemeļaustrumiem un rietumiem no Atēnām. Grieķijā mežu ugunsgrēki vasaras periodā ir vērojami visai bieži.

Pērn šī iemesla dēļ ārkārtas stāvoklis tika izsludināts vairākos valsts rajonos.

2007. gadā stihija pārņēma visu valsti. Tolaik daudzi eksperti bija pārliecināti, ka ugunsgrēku cēlonis ir ļaunprātīga dedzināšana ar mērķi destabilizēt situāciju un panākt toreizējā valsts premjerministra Kosta Karamanla atkāpšanos no amata.

Ziņu lente
0