Video

"Avangard" starts: Krievijas raķete pārvelk krustu pāri PRA sistēmām

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Aizsardzības ministrija pirmo reizi demonstrējusi video ierakstu, kurā redzams raķešu sistēmas "Avangard" paraugs ar hiperskaņas blokiem.

Krievijas Aizsardzības ministrija publicējusi video ierakstu, kurā redzama raķetes "Avangard" iekārta starta laukumā un raķetes palaišana no šahtas. Tas ir pirmais ieraksts, kurā redzams jaunākā Krievijas bruņojuma paraugs ar principiāli jaunu iekārtu — planējošo spārnoto bloku.

Militārais eksperts Konstantīns Sivkovs pastāštīja, ka sistēmas "Avangard" iekļaušana bruņojumā prasīs kuģu un sauszemes objektu pretgaisa aizsardzības koncepcijas maiņu, būs jāpārskata arī stratēģiskās pretraķešu aizsardzības un kosmiskās Zemes virsmas optiski elektroniskās izlūkošanas sistēmas. Neapšaubāmi, tiks radītas PRA un PGA sistēmas, kas spēs stāties pretī Krievijas ieročiem, taču tas aizņems ilgu laiku, teica eksperts telekanāla "Rossija 24" ēterā.

Sistēmas "Avangard" principiāla īpatnība ir raķetes kaujas bloka trajektorija un lidojuma ātrums. Atšķirībā no tradicionālajām raķetēm, kuru bloki pārvietojas mērķa virzienā pa ballistisko trajektoriju, "Avangard" spārnotais bloks pārvietojas atmosfēras blīvajos slāņos. Pie tam raķetes maksimālais ātrums gandrīz 20 reizes pārsniedz skaņas ātrumu.

Sistēmas "Avangard" izstrādes posms ir noslēdzies, Krievijas aizsardzības rūpniecības kompleksa uzņēmumi sākuši tā sērijveida ražošanu. Darbu pie raķetes Maskava sāka ar mērķi atbildēt uz ASV vienpusējo lēmumu izstāties no pretraķešu aizsardzības līguma. Krievijas prezidents Vladimirs Putins iepriekš uzsvēra, ka "Avangards" kļuvis par absolūtu ieroci, kura analogu tuvākajā laikā nebūs nevienā valstī.    

Ziņu lente
0