Putins pastāstījis par miljoniem kiberuzbrukumu mēģinājumu PČ laikā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidents Vladimirs Putins pateicās Krievijas un ārvalstu specdienestu darbiniekiem un informēja, ka drošību pasaules čempionāta laikā futbolā nodrošinājuši 55 specdienestu un tiesībsargājošo iestāžu darbinieki no 34 valstīm.

RĪGA, 16. jūlijs — Sputnik. Pasaules čempionāta futbolā laikā Krievijas specdienesti novērsuši gandrīz 25 miljonus kiberuzbrukumu un citu noziedzīgu centienu ietekmēt valsts informācijas infrastruktūru, pastāstīja Krievijas prezidents Vladimirs Putins, tiekoties ar PČ 2018 drošības štāba pārstāvjiem, vēsta RIA Novosti.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pateicās Krievijas un ārvalstu specdienestu darbiniekiem un informēja, ka drošību pasaules čempionāta laikā futbolā nodrošinājuši 55 specdienestu un tiesībsargājošo iestāžu darbinieki no 34 valstīm. Kopā šajos pasākumos piedalījušies 126 speciālisti.

Krievijas Centrālās vēlēšanu komisijas darbs - Sputnik Latvija
Krievijas vēlēšanu komiteja informēja par hakeru uzbrukumu

Vladimirs Putins atzīmēja, ka mundiāles viesi Krievijā jutušies drošībā, un ne Krievijas iedzīvotāji, ne ārvalstu līdzjutēji nav saskārušies ar pārliekiem ierobežojumiem. "Cilvēki, kuri ieradās mūsu valstī, (.._ varēja mierīgi un komfortabli pārvietoties starp pilsētām un pa visu valsti, noskatīties iemīļoto komandu spēles stadionos un fanu zonās," — atgādināja Putins un piebilda, ka organizētie drošības pasākumi neērtības nav sagādājuši.

Pasaules čempionāts Krievijā ilga no 14. jūnija līdz 15. jūlijam Maskavā, Sanktpēterburgā, Jekaterinburgā, Kaļiņingradā, Kazaņā, Ņižņij Novgorodā, Rostovā pie Donas, Samarā, Saranskā, Sočos un Volgogradā. Fināls notika svētdien "Lužņiki" stadionā Maskavā.    

Ziņu lente
0