Latvijas un Baltkrievijas robežai tiks iztērēti gandrīz 30 miljoni eiro

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Žoga garums starp abām valstīm palielinājies jau līdz 130 kilometriem.

RĪGA, 14. jūlijs — Sputnik. Pierobežas joslu uz Latvijas un Baltkrievijas robežas par 27,7 miljoniem eiro labiekārtos celtniecības kompānija Igate, ar kuru noslēgusi līgumu Valsts Robežsardze, vēsta iestādes mājaslapa.

Pierobežas joslā plānots iekārtot patruļas takas, uzcelt 130 km garu žogu, iztīrīt atsevišķus aizu un upju posmus. Celtniecības darbi tiks pabeigti četru gadu laikā, to vērtība sastādīs 27,649 miljonus eiro ar PVN.

Latvijas un Baltkrievijas robeža ir apmēram 173 kilometrus gara.

Lietuvas robežstabs - Sputnik Latvija
Latvijas iedzīvotājs centies nelegāli nogādāt Polijā ģimeni no Krievijas

Pierobežas joslas labiekārtošanas process sākās 2012. gadā, kad Valsts Robežsardze noslēdza līgumu ar uzņēmumu Pk 19+9 par tehniskā projekta izstrādi. Līgums ar uzņēmumu Igate par infrastruktūras izveidošanu tika noslēgts 2015. gadā. Sākotnēji, saskaņā ar projektu, pierobežas zonas infrastruktūrai bija jāiekļauj pēdu kontroles joslu, četrus piekares tiltus pāri Zilupes, Ludzas, Liepnas upei un Rītupei, skaidu patruļas takas un 93 kilometru garu žogu.

2016. gadā Valsts Robežsardzes priekšnieks Normunds Garbars pirmo reizi publicēja žoga izveidošanas plānus uz Baltkrievijas robežas. Viņš paziņoja, ka konstrukcija nepieciešama, lai ierobežotu nelegālo migrāciju.

2017. gada maijā žoga garums palielinājās līdz 120 kilometriem, tika paziņota tā vērtība — gandrīz 10 miljoni eiro. pērnā gada beigās Latvijas IeM paziņoja, ka no 2017. līdz 2020. gadam tā piešķirs 31 miljonu eiro robežu nostiprināšanai ar Krieviju un Baltkrieviju. No tiem infrastruktūras celtniecībai uz Baltkrievijas robežas piešķirti 10,68 miljoni eiro. papildus finansējums pieprasīts netika, un projektam nav jāietekmē 2017., 2018. un 2019. gada budžetu kopējie izdevumi.    

Ziņu lente
0