Latvijas, Lietuvas un Igaunijas dzīvības apdrošināšanas kompānijas apvienojas

CC0 / pxhere / Eiro
Eiro - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
SEB apvienos Baltijas valstīs strādājošās dzīvības apdrošināšanas kompānijas; apvienotās kompānijas galvenais ofiss atradīsies Latvijā.

RĪGA, 14. jūlijs — Sputnik. Saskaņā ar SEB bankas komunikāciju vadības vadītājas Agneses Strazdas informāciju, SEB apvienos Baltijas valstīs strādājošās dzīvības apdrošināšanas kompānijas vienā Eiropas kompānijā SEB Life and Pension Baltic SE, vēsta Grani.lv.

Kompānijas galvenais uzņēmums atradīsies Latvijā, savukārt filiāles būs Igaunijā un Lietuvā. Apvienošanas procesu plānots pabeigt 2019. gada sākumā. Tiek atzīmēts, ka klientu ikdienas apkalpošanu šīs izmaiņas neietekmēs.

Автострахование - Sputnik Latvija
Apdrošinātāji: OCTA cenas varētu samazināt tikai konkurence

SEB apdrošināšanas kompānijas Latvijā, Lietuvā un Igaunijā piedāvā plašu dzīvības apdrošināšanas un uzkrājumu veidošanas pakalpojumu spektru un šobrīd apkalpo vairāk nekā 198 tūkstošus klientu. Viņu tirgus daļa sasniedz 27%, aktīvu summa ir 542 miljoni eiro.

Līguma projekts par Baltijas dzīvības apdrošināšanas kompāniju apvienošanu jau ir iesniegts Latvijas Uzņēmumu reģistrā, savukārt informācija par plāniem atvērt filiāles Igaunijā un Lietuvā — Finanšu un kapitāla tirgus komisijā. Tas kļuvis par pirmo SEB soli apvienošanas nosacījumu izpildīšanā.

SEB Dzīvības apdrošināšana vadītāja Kristīne Lomanovska pastāstīja, ka kompāniju apvienošana ļaus tām attīstīties efektīvāk kā vienam uzņēmumam un palielinās to konkurētspēju. Pēc viņas sacītā, apvienotās kompānijas plānos ietilpst jaunas vienotas klientu apkalpošanas pieejas izstrāde un servisa efektivitātes celšana.

2017. gadā SEB Dzīvības apdrošināšana pelņa sastādīja 733,3 tūkstošus eiro — par 49,4% mazāk, nekā 2016. gadā, parakstīto apdrošināšanas prēmiju bruto summa — 40,9 miljoni eiro, par 13% vairāk, nekā 2016. gada summa.

Kas Latvijā apdrošina dzīvību

Iepriekš tika ziņots, ka, saskaņā ar Tirgus un sabiedriskā viedokļa pētījumu centra SKDS veikto aptauju, par savas dzīvības apdrošināšanu Latvijā aizdomājas katra ceturtā sieviete un katrs piektais vīrietis. Visbiežāk savu dzīvību apdrošina vidējā vecuma sievietes — 43 gadi, noslēdzot līgumu vidēji uz 8 gadiem un katru mēnesi piešķirot tam apmēram 50 eiro. No augsto ienākumu īpašnieku skaita dzīvību apdrošina vien 17%, un tikai 6% cilvēku ar zemu ienākumu līmeni aizdomājas par dzīvības apdrošināšanu, kad ņem kredītu.

Aizdomāties par dzīvības apdrošināšanas nepieciešamību Latvijas iedzīvotājiem liek lielākoties ziņas par pēkšņu vai traģisku cilvēku nāvi vai par situācijām, kad nelaimes gadījuma dēļ bērni paliek bez apgādātāja. Turklāt dažkārt tie cilvēki, kuri nesen pārdzīvojuši tuvinieku nāvi, uzzina par to, ka ārzemēs kāds saņēmis lielu apdrošināšanas atlīdzību, un arī nolemj sevi apdrošināt.    

Ziņu lente
0