Politika

Tramps par Putinu: nedz draugs, nedz ienaidnieks

© Sputnik / Михаил Климентьев / Pāriet pie mediju bankasПрезидент РФ Владимир Путин и президент США Дональд Трамп
Президент РФ Владимир Путин и президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc ekspertu domām situācija ASV ir ļoti sarežģīta, un jebkādus pozitīvus soļus Krievijas virzienā ievērojama Amerikas sabiedrības daļa uztvers negatīvi.

RĪGA, 13. jūlijs – Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps paziņoja, ka uztver Krievijas līderi Vladimiru Putinu nevis kā ienaidnieku, bet kā sāncensi, vēsta RIA Novosti.

"Jautājums nav par to, vai viņš ir draugs vai ienaidnieks, viņš ir sāncensis. Viņš pārstāv Krieviju, un es pārstāvu ASV. Varbūt, kādreiz viņš kļūs par draugu," — pateica Amerikas prezidents.

Turklāt Tramps pastāstīja par savu tikšanās redzējumu ar Putinu.

"Paskatīsimies, kas notiks… Izskatās, būs liela programma, un tas aizņems daudz laika. Paskatīsimies, pie kā tas novedīs, taču tas var izrādīties ļoti produktīvi, kaut kas ļoti produktīvs. Varbūt arī nē. Taču es domāju, ka tikšanās ar Putinu – tas ir lieliski," — atzīmēja viņš.

"Uzdošu jūsu mīļāko jautājumu"

Amerikas līderis piebilda, ka dodas uz tikšanos, ne uz ko lielu necerot. "Mēs vēlamies rast skaidrību (jautājumā) par Sīriju. Tāpat mēs uzdosim jūsu mīļāko jautājumu par iejaukšanos, es atkal uzdošu šo jautājumu. Taču mēs apspriedīsim arī citus jautājumus. Mēs runāsim par Ukrainu," — pateica viņš NATO samita preses konferencē Briselē.

Amerikas līderis piebilda, ka Putins "varbūt noliegs" Krievijas iejaukšanos ASV vēlēšanās, taču viņš vienalga uzdos jautājumu par to un palūgs "nedarīt to vēlreiz".

Saskarsmes punktu meklējumi

Krievijas prezidents Vladimirs Putins un ASV vadītājs Donalds Tramps - Sputnik Latvija
Viedoklis
Putinam ir tas, ko vēlas Tramps un no kā bīstas poļi

MVU Rūzvelta ASV Izpētes fonda direktors Jurijs Roguļevs pauda viedokli par to, uz kādu iznākumu ir noskaņots ASV prezidents pēc gaidāmā Krievijas un Amerikas samita. Pēc viņa sacītā, ja ir vēlme, tad atrast saskarsmes punktus var vienmēr, taču, ja ideoloģija neļauj, tad tas kļūs neiespējami.

Speciālists atgādināja, ka Tramps kopš vēlēšanu kampaņas sākuma runā par to, ka Amerikai labāk būtu uzturēt "normālas", nevis naidīgas attiecības ar Krieviju. Taču eksperts atzīmēja, ka situācija ASV ir ļoti sarežģīta, un jebkādus pozitīvus soļus Krievijas virzienā ievērojama Amerikas sabiedrības daļa uztvers negatīvi.

Tādējādi politologs aicina negaidīt no valstu vadītāju tikšanās pārāk daudz. Neskatoties uz to, kā pateica eksperts radio Sputnik ēterā, abpusējais samits varētu novest ja ne pie normalizācijas, tad pie attiecību uzlabošanās procesa sākuma starp abām valstīm.

Ziņu lente
0