Igaunija informē, ka Krievijas lidmašīna Il-96 pārkāpusi tās gaisa telpu

© Sputnik / Владимир Федоренко / Pāriet pie mediju bankasСамолет Ил-96
Самолет Ил-96 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunijas Aizsardzības spēki informēja, ka Krievijas lidmašīna Il-96 pārkāpusi republikas gaisa telpas robežas.

RĪGA, 11. jūlijs — Sputnik. Igaunijas Aizsardzības spēku preses dienests informēja, ka Krievijas lidmašīna, bez atļaujas uzturējusies Igaunijas gaisa telpā mazāk nekā minūti. Resors apgalvo, ka incidents noticis 10. jūlija rītā Vaindlo salas rajonā.

Американские F-15 приступают к изучению театра военных действий на литовской авиабазе в Зокняй - Sputnik Latvija
NATO GKS pavada Krievijas lidmašīnas pat ar ieslēgtiem transponderiem

"Lidmašīna atradās Igaunijas gaisa telpā mazāk nekā minūti. Lidmašīnas transponders bija ieslēgts, taču lidojuma plāns netika iesniegts. Lidmašīna nesazinājās pa radio ar Igaunijas dispečeru dienestiem," – ziņoja Igaunijas AS. Sakarā ar incidentu Igaunijas Ārlietu ministrija iesniegusi atbilstošu notu Krievijas vēstniekam Tallinā Aleksandram Petrovam.

Aizsardzības ministrija apgalvo, ka šis ir jau trešais tāda veida incidents šogad. Iepriekš Krievijas lidmašīna esot pārkāpusi Igaunijas gaisa telpas robežu 20. jūnijā Vaindlo salas rajonā. Toreiz, saskaņā ar Igaunijas Aizsardzības spēku informāciju, Tu-154M, kas pieder Krievijas IeM, uzturējusies Igaunijas gaisa telpā aptuveni minūti.

Šī gada martā Igaunija ziņoja par incidentu ar Krievijas AM lidmašīnu Il-76, kas bez atļaujas esot šķērsojusi Igaunijas gaisa telpas robežu tās pašas Vaindlo salas rajonā. Krievijas Aizsardzības ministrija noraidīja Igaunijas varasiestāžu apgalvojumus,, ka ekipāža devusies plānveida lidojumā uz aerodromu Kaļiņingradas apgabalā.

Vaindlo sala ir neliela neapdzīvota sala Somu līcī. Tās platība – 0,062 kvadrātkilometri. Sala atrodas tālu uz ziemeļiem no citām Igaunijas salām – 30 km uz rietumiem no Krievijai piederošās Mazās Tuteras salas.

Ziņu lente
0