Britu žurnālistam Džonam Vorenam aizliegta iebraukšana Ukrainā

© Фото Поедем, поедимБританский журналист Джон Уоррен
Британский журналист Джон Уоррен - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kijevas varasiestādes uzskata, ka britu žurnālists Džons Vorens nelikumīgi apmeklējis Krimu, un liegušas iebraukšanu Ukrainā uz trim gadiem.

RĪGA, 11. jūlijs — Sputnik. Ukrainas robežsargi Borispoles lidostā Kijevā aizturēja britu žurnālistu Džonu Vorenu Gremu Broderipu, kurš telekanālā NTV vada populāro programmu "Brauksim, paēdīsim", vēsta Sputnik Igaunija.

Informāciju par to lapā Facebook sniedza Ukrainas Valsts robežsardzes dienesta preses sekretārs Oļegs Slobodjans.

"Atbrauca. Nepaēda… Robežsardzes kontroles pasākumu laikā konstatēts, ka minētā persona pārkāpusi iebraukšanas/izbraukšanas noteikumus no pagaidu okupētās Krimas teritorijas," – paskaidroja iestādes pārstāvis.

Pēc viņa vārdiem, sarunā ar Ukrainas robežsargiem Džons Vorens apstiprināja, ka apmeklējis pussalu 2015. gada septembrī-oktobrī. Pussalā viņš ieradies no Krievijas teritorijas, kas, saskaņā ar Ukrainas likumiem, tiek uzskatīts par pārkāpumu.

"Pilnvaru ietvaros, ņemot vērā konstatēto informāciju, minētajam pilsonim netika dota atļauja šķērsot Ukrainas valsts robežu, — paziņoja Slobodjans. – Viņam liegta arī iebraukšana Ukrainā uz 3 gadiem."

Iepriekš jau vēstīts, ka pēc valsts apvērsuma Ukrainā 2014. gadā valsts varasiestādes aizliegušas iebraukt valstī virknei krievu un ārvalstu politiķu, žurnālistu, mākslinieku, kultūras un sabiedrisko darbinieku. Kijeva to pamato ar kaut kādiem draudiem, ko viņi it kā nesot Ukrainas valsts drošībai. Daļa no viņiem pasludināta par persona non grata pēc viesizrādēm Krimā pēc pussalas atkalpievienošanās Krievijai. Piemēram, šī iemesla dēļ dziedātāja Jūlija Samoilova nevarēja uzstāties konkursā "Eirovīzija", kas 2017. gadā notika Kijevā.

Krima kļuva par Krievijas reģionu pēc referenduma 2014. gada martā, kurā 96,77% republikas un 95,6% Sevastopoles iedzīvotāju atbalstīja iestāšanos Krievijas sastāvā. Referendums tika organizēts pēc valsts apvērsuma, kas notika Ukrainā 2014. gadā un noritēja saskaņā ar starptautiskajām tiesībām un ANO Statūtiem.

Ziņu lente
0