Sīrijas pretgaisa spēki sašāvuši Izraēlas lidmašīnu

© Sputnik / Валерий Мельников / Pāriet pie mediju bankasSīrijas Arābu armijas karavīrs kaujas pozīcijā
Sīrijas Arābu armijas karavīrs kaujas pozīcijā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš Izraēla desmitiem reižu apšaudīja objektus Sīrijā, aizbildinoties ar centieniem nepieļaut moderna bruņojuma nokļūšanu naidīgu elementu rokās.

RĪGA, 9. jūlijs — Sputnik. Sīrijas pretgaisa aizsardzības sistēmas sašāvušas Izraēlas kara lidmašīnu, kas piedalījās uzbrukumā aviobāzei Tifora (T-4) Homsas provincē, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Sīrijas nacionālo aģentūru SANA.

"PGA sistēmas atvairījušas Izraēlas agresiju, notriecot vairākas raķetes un sašaujot vienu no lidmašīnām; tādējādi pārējie lidaparāti bija spiesti pamest gaisa telpu," — teikts ziņojumā.

Восточные кварталы Алеппо - Sputnik Latvija
Sīrija paziņojusi par jaunu raķešu triecienuzbrukumu tās militārajām bāzēm

Iepriekš Izraēla desmitiem reižu apšaudīja objektus Sīrijā, aizbildinoties ar centieniem nepieļaut moderna bruņojuma nokļūšanu naidīgu elementu rokās. Galvenokārt runa ir par Libānas kustību Hesbollah, kas šajā reģionā piedalās kaujās Bašara Asada pusē.

Aprīlī Izraēlas aviācija uzbruka Sīrijas bāzei Tifora. Krievijas Aizsardzības ministrijas rīcībā esošie dati liecina, ka divi iznīcinātāji F-15 palaiduši astoņas raķetes, no kurām trīs sasniegušas mērķi, un piecas notriektas. Krievijas padomnieki uzbrukumā nav cietuši. Ziņu aģentūra SANA informēja, ka uzlidojumā gājuši bojā un ievainojumus guvuši vairāki cilvēki.

Atbildot uz uzbrukumu T-4, maija sākumā pa Izraēlas pozīcijām Golānas augstienēs tika palaisti vairāki desmiti raķešu. Savukārt 10. maijā Izraēlas aviācija uzbruka desmitiem objektu Sīrijā un PGA baterijām. Militārpersonas paskaidroja, ka tāda ir reakcija pēc raķešu apšaudes Golānas augstienēs no Irānas puses.

 

Ziņu lente
0