Viedoklis

"Daļatonisma" lēkme, jeb Kā Lietuvas prezidente par portjē pārvērtusies

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēkšņi noskaidrojies, ka bez raķetēm Lietuvā nav dzīves. Kā, vai tad patiešām tās nevar uz zemūdenēm uzstādīt? Nu, ja ne, tad ne.

Pavisam, pavisam drīz viņai par godu nosauks slimību. Būs tāpat kā Dauna sindroms, Alcheimera slimība un Koha nūjiņa. Citādi vēl pametīs posteni, un viņu pavisam piemirsīs. Nē, viņa ir pelnījusi. Vismaz godpilnu vietu medicīnas enciklopēdijā. Tiesa, kaut kas līdzīgs jau ir, pat simptomu ziņā. Daltonisms. Taču "daļatoniķis", no vārda Daļa, ne tikai nespēj atšķirt krāsas un jauc melnu ar baltu, bet arī saskata to, kā nav, pastiprina ar iztēli un noved sevi līdz ekstāzei un visaptverošām šausmām, raksta radio Sputnik autors Mihails Šeinkmans.

Kaite progresē militārās uzmanības trūkuma apstākļos. Nu, un vīriešu uzmanības trūkuma dēļ arī, ja esi sieviete, pāri par 60 un nepavisam neesi precējusies. Atšķirībā no daudziem psihiatriskiem traucējumiem kaite ir lipīga. Izplatās verbāli. Īpaši bīstami, ja avots pavēris muti kaut kur augšā. Piemēram, Daļa Grībauskaite. Maziņas valstiņas prezidente. Jebkurā citā gadījumā neviens uzmanību nepievērstu. Valstij. Taču viņa Lietuvu ir padarījusi slavenu. Kā bacili. Arī grūti pamanāms, taču visiem zināms — labāk nesaķert.

ASV helikopteris AH-64D Apache - Sputnik Latvija
Viedoklis
Polija meklē helikopterus pret krievu zemūdenēm

Pat Eiropa saprot, ka tie ir murgi, taču ļauj runāt. Grībauskaite ir teju vai pats biežākais viesis rietumu presē. Taču, iespējams, mediji ir nolēmuši dod lasītājiem pa pilienam Daļas, lai izstrādātu imunitāti. Iepriekš viņa Spiegel klāstīja, ka ar visu sirdi un dvēseli aizsargāsies no Putina. Nesenajās atklāsmēs Corriere della Sera noskaidrojās, ka sirdī valda nemiers. Un no Putina viņa nav paglābusies — viņš sēž dāmas galvā. Vienmēr, regulāri, dienām un naktīm. Ar šo vārdu uz lūpām viņa iet gulēt, ar to arī mostas. Taču nu viņai prātā vēl kas. Tagad viņa sapņo arī par Patriot.

Grībauskaite ierosina uzstādīt amerikāņu raķetes uz zemūdenēm. "NATO pretgaisa aizsardzība mūsu reģionā ir nepietiekama un tā ir jāpastiprina," — viņa klāstīja. Nu, pirkstu pie deniņiem lai groza tie, kam tāds darbs — taisīt šīs PGA sistēmas un konstruēt zemūdenes. Atzīmēsim tikai to, ka Patriot ir sauszemes bāzes sistēmas. Tātad, ja vēlaties Patriot uzstādīt uz zemūdenes, zemūdeni nāksies izvilkt krastā. Un ierakt zemē, lai nemaisās pa kājām. Taču Daļa ir īstena māksliniece — tāds ir viņas skatījums.

NATO mācības - Sputnik Latvija
Viedoklis
NATO supermācības Baltijā. Ienaidnieka lomā – Krievija
Viņu nemulsina tas, ka Patrioti vispār maksā naudiņu. Varbūt pat visu Lietuvas budžetu. Ja to vajadzībām pārtaisīt zemūdeni, ko arī neviens neuzdāvinās, nepietiks arī Latvijas un Igaunijas ienākumu, kopā ņemtu. Tiesa, Daļa zemūdeni nepieprasīja. Sak, galvenais, lai viņas teritorijā parādīties ZRK. Tam nav  nozīmes kur: uz velosipēdiem, tankiem vai garāžā. Kaut vai uz prezidenta pils jumta. Vai pat tā vietā. Lai tik aukstais tērauds viņas nemierīgo sirsniņu sildītu. Viņai taču ir tik skumji un vientulīgi. Bet ar ZRK viņi būs divi. Īsti patrioti. Svarīgi un bezjēdzīgi.

Bet slimība ar tādiem simptomiem jau ir. Portjē sindroms. Sēž, burkšķ, deldē nervus, un nekādas jēgas, ja kāds ierodas. Un neviens nenāk.     

Ziņu lente
0