Busulis pastāstīja, ar ko "Jaunais vilnis" Sočos atšķiras no Jūrmalas

© фото Aiga RedmaneIntars Busulis
Intars Busulis - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas mūziķis atcerējās dzejnieka Jāņa Raiņa sacīto: "kas mainīsies, tas pastāvēs".

RĪGA, 6. jūlijs — Sputnik. Jauno izpildītāju konkurss "Jaunais vilnis", kurš kopš 2015. gada notiek Krievijas Sočos, necik neesot zaudējis savu domu, paziņoja radio Baltkom ēterā dziedātājs, mūziķis, komponists, konkursa žūrijas loceklis Intars Busulis.

"Es sen to vēlējos pateikt: nekāda vecā vai jaunā "Jaunā viļņa" nav. Tas nav zaudējis savu domu un burvību, tas tāds arī paliek. Tur joprojām pastāv māksla un radošs gars. Protams, ka žēl, ka ne pie mums, bet, kā teicis mūsu dzejnieks Rainis, "kas mainīsies, tas pastāvēs"," uzsvēra Busulis.

Latvijas dziedātājs Intars Busulis - Sputnik Latvija
Intars Busulis paskaidroja, kāpēc dzied krievu valodā

Pēc dziedātāja sacītā, Sočos, atšķirībā no Jūrmalas, ir pārāk lieli attālumi, tādēļ tik vienkārši mūziķus uz ielas nesastapsi.

"Vienīgais, ko konkurss ir zaudējis, ir tā saucamais ģimeniskums. Tur ir lieli attālumi starp skatuvi, platformām un viesnīcām, tādēļ zūd ģimeniskuma sajūta starp dalībniekiem, viesiem, mūziķiem un skatītājiem. Šeit, Jūrmalā, visi gāja garām. Piemēram, iet Soso Pavliašvili, ar viņu sasveicinājās: "Labdien, Soso!" Vai iet Laima: "Labdien, Laima!" Sočos viesi dzīvo vienā viesnīcā, mūziķi citā, savukārt konkursanti dzīvo trešajā viesnīcā. Līdz skatuves platformām jābrauc ar autobusu," pastāstīja dziedātājs.

Uz jautājumu, vai kādreiz tika rosināts temats, kas attiecas uz konkursa aizliegšanu Latvijā, Intars Busulis atbildēja, ka par politiku izvēlas nerunāt.

"Mēs tur neesam latvieši un krievi — mēs esam kolēģi, kuri sarunājas, par politiku vispār nerunājam. Man nenākas taisnoties neviena priekšā, ja uzdod kaut kādus jautājumus, es no tiem izvairos. Ko lai attaisno? Man ir iespēja būt ne tikai šī konkursa dalībniekam, bet arī izkritis liels gods būt žūrijā un uzzināt, kas notiek mūzikas pasaulē, kā attīstās izpildītāji. Tas ir super!" pateica Busulis.

No 2002. līdz 2014. gadam "Jaunais vilnis" notika Jūrmalā, savukārt no 2015. gada — Sočos. Tikmēr Jūrmalā kopš 2015. Gada norisinās Laimas Vaikules konkurss "Laima. Jūrmala Rendez-vous". Intars Busulis kļuva par "Jaunā viļņa" uzvarētāju 2005. gadā.

Ziņu lente
0