Izrāde maizes vietā: Dziesmu svētkos neēdina

© Sputnik / Sergey MelkonovГордость Латвии ржаной хлеб
Гордость Латвии ржаной хлеб - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dziesmu svētku rīkotāji Latvijā un Lietuvā gandrīz vienlaicīgi saskārās ar līdzīgu problēmu – festivāla dalībnieku nav ar ko ēdināt.

RĪGA, 5. jūlijs – Sputnik. Tūkstošiem Dziesmu un deju svētku dalībnieku vairāk nekā stundu nostāvēja milzīgajās rindās pēc ēdiena, taču beigās daudzi tā arī palika badā, raksta Press.lv.

"Skonto stadionā ēdināšana bija plānota no pīkst. 14:30 līdz 21:00, taču gājiena aizkavēšanās dēļ tā tika pagarināta. Pārtraukums ēdiena izdalē radās tādēļ, ka pārtikai sadalē beidzās atbilstošā temperatūra un derīgums un tā tika utilizēta saskaņā ar Pārtikas un veterinārā dienesta prasībām," — paziņoja svētku sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva.

Kopumā svētku dalībniekiem tika sagatavoti 42 tūkstoši porciju, izmest nācās vairāk nekā 4 tūkstošus. Lai paēdinātu visus gribētājus, piegādātājs savu iespēju ietveros sagatavoja un piegādāja jaunas porcijas.

"Daudzi dalībnieki palika neēduši vai beigās saņēma porcijas bez rīsiem. Ēdinātāju atbilde par rīsiem – ēdiet maizi," — pastāstīja notikušā aculiecinieks Jānis.

"Ņemot vērā lielo dalībnieku skaitu un pasākumu grafiku, ļoti iespējams, ka atsevišķos gadījumos dalībniekiem nāksies ilgāk uzgaidīt, lai tiktu pie maltītes. Turklāt ikviens – gan organizatori, gan dalībnieki – vēlas svētkus bez nepatīkamiem starpgadījumiem, tostarp veselības problēmām, ko var sagādāt nekvalitatīva pārtika," — komentēja situāciju PVD sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Meistere.

Ziņu lente
0