Eurostat aprēķinājis, kādu valstu tūristi viesojas Latvijā visbiežāk

© Sputnik / Sergey MelkonovУлица Калкю в Старой Риге
Улица Калкю в Старой Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas iedzīvotāji izvēlas atpūsties ja ne mājās, tad Krievijā, Itālijā un Vācijā.

RĪGA, 5. jūlijs – Sputnik. 2016. gadā 31,1% Latvijas iedzīvotāju atpūtās valstī, pats lielākais ārzemju tūristu skaits bija no Krievijas, liecina aktuālākie pieejamie Eurostat dati.

Tipiska iekšējā Latvijas tūrista atpūta sastāda 2,4 naktis, par katru dienu Latvijas iedzīvotāji gatavi atdot 37 eiro. Savukārt starp citām valstīm Latvija ir populāra Krievijas iedzīvotāju (10%), Vācijas (7,9%) un Lietuvas iedzīvotāju (5,9%) vidū.

Крыши старого города в Риге в Латвии - Sputnik Latvija
Latviju apmeklē arvien vairāk biznesa tūristu

Uz ārzemēm Latvijas iedzīvotāji izvēlas doties uz Krieviju (7,7% iedzīvotāju), turklāt vidējais uzturēšanās termiņš sastāda 9,2 naktis, ikdienas tēriņi sastāda 35 eiro. Otrajā vietā ir Itālija, to izvēlas 3,5% iedzīvotāju. Vidējais brauciena ilgums ir 7 naktis, ikdienas tēriņi – 88 eiro. Trešajā vietā ierindojas Vācija, to izvēlējušies 3,3%. Uz Vāciju parasti brauc uz 5,7 naktīm, tērējot 58 eiro katru dienu.

Uz kaimiņu Igauniju labprātāk brauc somi (28,4% tūristu vidēji uz 2,3 naktīm, turklāt par katru no tām viņi maksā 182 eiro), krievi (6,6% no visiem atpūtniekiem) un vācieši (4,3%). Paši igauņi izvēlas atpūtu dzimtenē (35,5%), savukārt ja arī brauc kaut kur, tad uz kaimiņu Krieviju (8,6%), Somiju (5,7%) un Zviedriju (3,3%).

Vairāk nekā puse lietuviešu (53,2%) atpūšas dzimtenē, savukārt ja izvēlas kaut kur aizbraukt, tad ne pie kaimiņiem: 9,4% brauc uz Lielbritāniju, 4,9% — uz Norvēģiju, 4,6% — uz Dāniju.

Kopumā Eiropas Savienībā 86% izvēlas iekšējo tūrismu, savukārt 2,2% dodas uz ASV, 1,2% — uz Turciju, 0,7% — uz Indiju. Savukārt ES ir populāra ASV (2,4%), Āzijas valstu (2,3%; izņemot Ķīnu, Japānu un Koreju) un Šveices tūristu vidū (1,4%).

Ziņu lente
0