Rīga iekļuvusi pārcelšanai pieejamāko pilsētu sarakstā

© Sputnik / Sergey MelkonovПлощадь Ливов, Рижский русский театр имени Михаила Чехова
Площадь Ливов, Рижский русский театр имени Михаила Чехова - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izrādās, ka dzīvošanas izmaksas mēnesī Latvijas galvaspilsētā ir nedaudz lielākas, nekā Budapeštā, un mazliet mazākas, nekā Mehiko.

RĪGA, 4. jūlijs – Sputnik. Rīga izrādījusies piektā pilsēta pasaulē pēc pārvākšanās izmaksām, secināms no Nestpick reitinga. Reitinga sastādīšanai tika ņemti vērā pirmā mēneša tēriņi: dzīvesvietas īre, interneta, ēdiena, transporta un telefona izdevumi.

Здание Латвийской Национальной библиотеки в Риге - Sputnik Latvija
Labāko pilsētu reitingā Rīga atpaliek no Baltijas galvaspilsētām

Saskaņā ar Nestpick datiem, lai pārvāktos uz Latvijas galvaspilsētu būs nepieciešami 795 eiro un 9 centi. No tiem dzīvokļa īrei pirmajā mēnesī aizies 275,05 eiro, savukārt pārtikai – 291,48 eiro. Transports izmaksās 50 eiro, mobilie sakari izmaksās 15 eiro, interneta patēriņa mēnesis izmaksās 13,56 eiro.

Vislētākā pilsēta pārvākšanai izrādījusies Ēģiptes galvaspilsēta Kaira – šeit pirmajam dzīves mēnesim būs nepieciešami 560,41 eiro. Otrajā vietā ir Indijas Bengalūru (633,71 eiro), tai seko Rumānijas Bukareste (644,26 eiro) un Ungārijas Budapešta (742,85 eiro).

Tāpat reitinga pirmajā desmitniekā ierindojušās Mehiko (804,98 eiro), Sofija (812,36 eiro), Prāga (826,17 eiro), Kolumbijas pilsēta Medeljina (837,35 eiro) un  Malaizijas galvaspilsēta Kualalumpura (865,79 eiro).

Visdārgāk pārvākšanās izmaksās Dubaijā – 3,6 tūkstoši eiro par pirmo dzīves mēnesi. No Eiropas pilsētām pati dārgākā pārvākšanai izrādījusies Londona, kur pirmā dzīves mēneša izmaksas sastāda 2,7 tūkstošus eiro.

Kā norāda Nestpick, darba nolūkos pārvākšanas vietu sarakstā tika iekļautas 80 populārākās pilsētas. Tās tika izvēlētas pamatojoties uz darba vietu piedāvājumiem, augstskolu kvalitāti un plaukstošu startapa kultūru.

Kā jau iepriekš rakstīja Sputnik Latvija, Rīga izrādījusies 58. vietā no 77 pasaules pilsētām pēc dzīves dārdzības. UBS bankas reitingā dzīvošanai lētākā izrādījusies arī Kaira, par dārgāko atzīta Cīrihe.

Ziņu lente
0