Politika

"Un tad no apakšas pieklauvē": skandalozs LSDSP priekšvēlēšanu plakāts

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas sociāldemokrātiskās strādnieku partijas publikācija sociālajos tīkos ar priekšvēlēšanu plakātu uztverta kritiski. Jautājumā jau iesaistījusies policija.

RĪGA, 3. jūlijs — Sputnik. Sociālo tīklu apmeklētāju sašutumu radījis reklāmas plakāts Latvijas sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) lapā tīklā Facebook, kas tika publicēts aizvadītās nedēļas nogalē.

"Latvijas nākotne, ja 6. oktobrī nebalsosi par Latvijas sociāldemokrātisko strādnieku partiju, LSDSP," – pauž paraksts attēlam. Tajā redzams melnādains vīrietis, kurš apskāvis baltu sievieti ar bērnu. Vīrieša gurnu apsējā – ES pase, bet aiz pleciem plīvo varavīkšņotais LGBT karogs.

Latvijas sabiedrības sašutumu par šo attēlu var raksturot ar vienu dziļu frāzi: "Domājam, ka esam nolaidušies pašā dibenā, bet tad no apakšas pēkšņi pieklauvē…" Izrādījās, ka tā nebūt nav visa LSDSP politiskās reklāmas "daiļrade". Vēlāk šajā pašā profilā Facebook tika publicēts automāta ložu attēls ar parakstu "Tabletes pret okupantiem".

 

"LSDSP reklāma. Rainis kapā griežas," — viedokli pauda Māris Ūdris.

Sākumā lietotāji šaubījās par to, vai attēls patiešām ir LSDSP oficiālā politiskā reklāma, taču, kad saprata, ka tie nav meli, pārsteigums un sašutums auga augumā. Daudzi attēlā saskatīja rasisma un etniskā naida kurināšanas pazīmes.

"Kad liekas, ka LV priekšvēlēšanu paņēmienos ir sasniegts zemākais iespējamais līmenis, bet tad no apakšas pēkšņi pieklauvē…" – ironizēja advokāts Artūrs Zvejsalnieks.

Komentāru autori sāka minēt citu Eiropas valstu partiju politisko reklāmu.

"Šai GIF var redzēt citu eiropas sociāldemokrātu kampaņu ziņu. Latvijā kaut kā pavisam pretēji!" – sašutis @KalLeDuc.

Galu galā apmeklētāju sašutušajām publikācijām pievienojās Valsts policijas darbinieki, kuri pateicās lietotājiem par informāciju un norādīja, ka nodevuši datus pārbaudei Drošības policijas darbiniekiem.

LSDSP priekšsēdētājs Jānis Dinēvičs jau paspējis nākt klajā ar informāciju, ka abi attēli partijas profilā viņu pārsteiguši un nākamajā valdes sēdē viņš ierosinās izslēgt no partijas cilvēku, kurš atbild par saturu Facebook. Jāpiebilst, ka vakar abi attēli no LSDSP profila sociālajā tīklā pagaisa.

Ziņu lente
0