Britu skolās aizliedz nēsāt svārkus transpersonu tiesību dēļ

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vecāki skolā, kur ieviesta neitrāla forma, sūdzējušies, ka pirms šāda lēmuma nav organizētas konsultācijas un aptaujāts viņu viedoklis.

RĪGA, 3. jūlijs — Sputnik. Lielbritānijā 40 skolās meitenēm aizliegts nēsāt svārkus transpersonu tiesību aizsardzības cīņas ietvaros, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz izdevumu Daily Mail.

Britānijā ārstus lūdz nesaukt grūtnieces par topošām mammām. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Britānijā ārstus lūdz nesaukt grūtnieces par topošām mammām

Dzimumneitrāla forma vispirms tika ieviesta mācību iestādē Luisā, Austrumsaseksā. Jau kopš aizvadītā gada septembra visiem skolas audzēkņiem ir jānēsā bikses.

"Formas nomaiņas iemesls skolā saistīts ar vienlīdzību un pieklājību. Tagad visi mūsu studenti nēsā vienādu formu, tas ir saprātīgi un labāk mazina tiesību pārkāpumu risku. Tā ir dzimumneitrāla forma, un mēs ilgi domājām par to, lai forma patiešām būtu neitrāla," – skaidroja Luisas skolas direktore Tonija Smita.

Pie tam Daily Mail uzsvēra, ka Filipsas augstākās skolas (Berijas pilsēta, Lielā Mančestra) kur tāpat ieviesta neitrāla forma, audzēkņu vecāki sūdzējušies, ka pirms šāda lēmuma nav organizētas konsultācijas un aptaujāts viņu viedoklis.

Iepriekš Lielbritānijā tika laistas klajā dzimumneitrālas atklātnes par godu Mātes dienai, kas tiek svinēta Lielā gavēņa ceturtajā svētdienā. Apsveikuma tekstā vārds "mamma" aizvietots ar vietniekvārdu "tu".

Ziņu lente
0