Politika

Politologs: tagad migrācijas krīze sākusies arī ASV

© Sputnik / Михаил Климентьев / Pāriet pie mediju bankasПрезидент США Дональд Трамп
Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas stratēģisko pētījumu institūta eksperts analizēja Donalda Trampa administrācijas lēmumus migrantu jautājumā.

RĪGA, 2. jūlijs – Sputnik. Migrācijas krīze ASV plešas plašumā, un aizvien skarbāku kritiku spiests uzklausīt ASV prezidents Donalds Tramps un viņa administrācija par nopietnajiem pasākumiem pret nelegālajiem migrantiem, Sputnik Moldova pastāstīja Krievijas stratēģisko pētījumu institūta eksperts Iļja Kravčenko.

Viņš pauda viedokli, ka šāda situācija nepārsteidz.

"Jau savas prezidentūras sākumā Donalds Tramps lika skaidri saprast, ka nebūs nekādu privilēģiju migrantu brīvību jautājumā un bēgļu uzņemšanā no Austrumiem, kā arī migrācijas un etnisko organizāciju darbības normās valsts teritorijā un finansējuma tā saucamajām patvēruma pilsētām," – atgādināja KSPI eksperts.

Raksturīgi ir tas, ka Tramps šo problēmu risina ar ļoti stingrām metodēm, kas viņam vēl "atbalsosies" nākotnē, — par to politologs ir pārliecināts.

Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkēvičs - Sputnik Latvija
Viedoklis
Lietuvas ĀM dod padomus Trampa administrācijai

"Rezultātā, piemēram, bērni un vecāki tiek šķirti pie robežas dokumentu trūkuma dēļ. Izšķirtās ģimenes tiek nogādātas pagaidu nometnēs, viņiem piešķir numurus. Prezidenta kritiķi šo situāciju jau salīdzinājuši ar nacistiskajām nāves nometnēm. Tās ir nesalīdzināmas lietas, tomēr veids, kādā par to stāsta mediji, noved tikai pie iedzīvotāju neapmierinātības ar Trampa lēmumiem un situācija kļūst aizvien smagāka," – uzsvēra Kravčenko.

Jāpiebilst, ka arī Eiropa pārdzīvo kopš Otrā pasaules kara laika nopietnāko migrācijas krīzi, kuru, pirmām kārtām, izraisījuši vairāki bruņoti konflikti un ekonomiskās problēmas Āfrikas un Tuvo Austrumu valstīs. Saskaņā ar Starptautiskās migrācijas organizācijas (IOM) datiem, kopš gada sākuma līdz 20. jūnijam migrantu skaits, kas ieradušies Eiropā pa jūras ceļu, sastāda gandrīz 41 tūkstoti cilvēku, Vidusjūrā bojā gājuši 960 cilvēki. Šajā pašā periodā 2017. gadā Eiropas piekrastē izsēdās ap 85 tūkstošiem cilvēku, 2133 migranti noslīkuši.

Ziņu lente
0